Evenimentul Zilei > International > Ajutor pentru cei care cumpără biciclete sau scutere. Cine oferă 500 de euro
Ajutor pentru cei care cumpără biciclete sau scutere. Cine oferă 500 de euro

Ajutor pentru cei care cumpără biciclete sau scutere. Cine oferă 500 de euro

Persoanele care îşi cumpără o bicicletă sau un scooter electric nou sau se abonează la serviciile de bike sau scooter sharing, printr-o subvenţie de 70% din preţul de cost, vor beneficia de un ajutor bănesc de 500 de euro din partea Guvernului italian.

 

Ministrul italian al Transporturilor, Paola De Micheli, a anunţat luni că măsura va fi inclusă în viitorul pachet de stimulare a economiei, în valoare de 55 miliarde de euro. Într-o conferinţă cu jurnaliştii străini, Paola De Micheli a spus că decretul guvernamental va fi aprobat în zilele următoare.

Subvenţia guvernamentală va fi limitată însă pentru rezidenţii unor oraşe mari, cu cel puţin 50.000 de locuitori, şi este destinată să sprijine mobilitatea verde a Italiei în perioada de după eliminarea măsurilor de izolare.

Ministrul italian al Transporturilor a subliniat că din cauza cerinţelor privind respectarea distanţei sociale, mai puţini oameni vor putea să utilizeze autobuzele şi trenurile, ceea ce îi va forţa să ia în considerare modalităţi alternative pentru a face naveta, precum bicicleta.

De asemenea, Paola De Micheli a anunţat că Guvernul de la Roma vrea să modifice legislaţia în domeniul autostrăzilor pentru a facilita eforturile autorităţile locale de a pune la punct noi piste de biciclete.