Evenimentul Zilei > International > Air Force One, în pericol! Donald Trump se afla la bord. „Un obiect în formă de cruce…” 
Air Force One, în pericol! Donald Trump se afla la bord. „Un obiect în formă de cruce…” 

Air Force One, în pericol! Donald Trump se afla la bord. „Un obiect în formă de cruce…” 

Air Force One  a fost atins de un obiect ciudat, în formă de cruce, care părea o dronă.

Avionul cu Donald Trump la bord a fost atins de un obiect care părea o dronă cu o formă ciudată, duminică, în timp ce se apropia de baza Andrews, o escală militară de lângă Washington.

Potrivit celor ce relatează agenţia Bloomberg, obiectul în formă de cruce, galben cu negru, a fost semnalat de unii dintre pasagerii avionului Boeing 757 cu care călătorea preşedintele la reîntoarcerea de la New Jeresy, unde a petrecut sfârşitul de săptămână.

Secret Service şi autoritatea pentru securitate aeriană americană nu confirmă cele întâmplate

Dar incidentul pare a fi unul din miile care se verifică în fiecare an în Statele Unite. Dronele de folosinţă civilă cântăresc doar câteva kilograme şi probabil că nu sunt în stare să cauzeze doborârea unui avion. Unele studii recente au scos însă în evidenţă că sunt capabile să cauzeze daune asemănătoare celor produse de către păsări.

Cauza sunt aceste drone care zboară prea aproape de avioane

Federal Administration Aviation primeşte mii de atenţionări în fiecare an despre dronele care zboară prea aproape de avioane sau în spaţii diferite. Majoritatea dintre aceste atenţionări vin de la piloţi. Normativa în vigoare prevede că dronele pot zbura doar sub stricta supraveghere al operatorilor lor şi nu mai sus de 122m înălţime dacă nu au aprobări speciale.

Din cauza dronelor au fost răniţi oameni. Sunt drone care zboară ilegal

În ultimii ani au existat incidente în care dronele au lovit avioane, dar în niciunul dintre cazuri nu au existat probleme serioase sau răniţi. În 2017, o dronă care zbura ilegal aproape de New York, a lovit un elicopter al armatei americane: acesta, deşi uşor deterirorat a reuşit totuşi să aterizeze în siguranţă. În 2019 câţiva piloţi au semnalat turnului de control de la Newark Liberty International Airport, prezenţa unor drone mici cu care erau să se ciocnească, relatează presa americană.