Evenimentul Zilei > Actualitate > Ai sta aici? Într-o zonă SĂLBATICĂ: Satul ROMÂNESC care impresionează. Se spune că aerul de aici este ca în Elveţia | GALERIE FOTO
Ai sta aici? Într-o zonă SĂLBATICĂ: Satul ROMÂNESC care impresionează. Se spune că aerul de aici este ca în Elveţia | GALERIE FOTO

Ai sta aici? Într-o zonă SĂLBATICĂ: Satul ROMÂNESC care impresionează. Se spune că aerul de aici este ca în Elveţia | GALERIE FOTO

I se spune „diamantul neşlefuit al turismului bistriţean” şi atrage tot mai mulţi vizitatori în ultimul timp.

Colibiţa este satul românesc considerat o superbă oază de linişte, peisajele de aici fiind spectaculoase. Satul se regăseşte într-o zonă sălbatică a Munţilor Călimani, în judeţul Bistriţa-Năsăud.

La fel de ozonat

Atracţia zonei e Lacul Colibiţa, un lac artificial de acumulare, situat la altitudinea de 900 metri şi care ocupă o suprafaţă de 270 hectare.
Cu 13 kilometri lungime şi cu un volum estimat de 65 milioane metri cubi de apă, Lacul Colibiţa a fost construit pe locul aşezărilor sătenilor din Colibiţa, cu scop hidoenergetic. Lucrările la barajul lacului au început în anul 1977 ţi s-au finalizat abia după Revoluţie, în anul 1991.
Potrivit uneia dintre legendele locului, lacul îşi cere în fiecare an tributul, deşi trec ani la rând fără ca cineva să se înece în apele întunecate ale acestuia.
Se spune mai spune că aerul din Cobiliţa este la fel de ozonat ca cel pe care îl respiră elveţienii.
La Colibiţa se poate pescui, înota, se organizează plimbări cu barca, hidrobicicleta sau canoe şi se poate face chiar plajă. De asemenea, turiştii pot urca pe munte, pe traseele amenajate, sau pot să se plimbe cu bicicleta în zonă, ori pur şi simplu să se bucure de natură.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: