Evenimentul Zilei > Economie > Ai conturi la aceste BĂNCI? Ar fi bine să le închizi RAPID
Ai conturi la aceste BĂNCI? Ar fi bine să le închizi RAPID

Ai conturi la aceste BĂNCI? Ar fi bine să le închizi RAPID

În următoarea perioadă, multe dintre instituţiile de credit îşi vor închide activitatea ca urmare a procesului de consolidare pe piaţa bancară românească.

Acest proces nu se va produce rapid şi spontan, ci evoluţia lui va fi una lentă, aşa cum este şi normal într-o astfel de situaţie. Această informaţie a fost comunicată în cadrul conferinţei „Emerging funding for the real economy“, care l-a avut ca speaker inviatat pe George Friedman, unul dintre cei mai influenţi consultanţi americani în geopolitică, preşedinte al Stratfor şi Geopolitical Futures, scrie Mediafax.

„Procesul de consolidare se va produce. Este greu de crezut că se poate supravieţui cu o cotă de piaţă foarte mică. Însă, câte bănci vor rămâne şi în ce perioadă de timp, este dificil de estimat. În mod clar avem un număr mare de bănci. Ar putea să rămână 15-20 de bănci… cine ştie. În mod clar vor fi câteva bănci universale şi câţiva jucători de nişă“, a declarat Mihaela Bîtu, de¬puty CEO, directorul diviziei de commercial banking la ING Bank.

Ca urmare a acestui fenomen de consolidare, vor rămâne câteva bânci universale importante, însă vor rămâne pe piaţă şi câteva instituţii de nişă, informează Ziarul Financiar