Agresorii din Roma ai suporterilor romani, identificati

Agresorii din Roma ai suporterilor romani, identificati

Autorii actelor de violenta ce au precedat meciul Lazio Roma - Dinamo au fost identificati de autoritatile italiene, ministerul de Interne Giuliano Amato dand asigurari ca acestia vor fi pedepsiti conform legii, iar UEFA a deschis propria ancheta in acest caz.

"Vinovatii au fost identificati si vor plati. Am preluat controlul in interiorul stadioanelor. Acest lucru s-a intamplat in afara arenei. Controalele vor fi intensificate, dar este usor sa mergi prin oras cu un cutit in buzunar", a declarat Amato, citat de Reuters.

Paralel cu ancheta desfasurata de autoritatile italiene pe marginea incidentelor in urma carora cinci suporteri ai echipei Dinamo, romani rezidenti in Italia, au fost raniti cu cutitul in timpul unei altercatii produse in afara stadionului Olimpico, UEFA a deschis, la randul sau, o procedura in cadrul careia va analiza actele de violenta si scandarile rasiste de la meciul Lazio - Dinamo, scor 1-1, din prima mansa a turului III preliminar al LC.

In timpul meciului, suporterii echipei Lazio Roma, cunoscuti ca fiind de extrema dreapta, au scandat sloganuri rasiste.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Vom astepta rapoartele intocmite de arbitru si observator inainte de a decide daca vom lua vreo masura disciplinara, dar analizam ceea ce s-a intamplat. Daca actele de violenta s-au petrecut in afara stadionului, atunci din pacate faptele sunt de competenta politiei si a autoritatilor italiene. Dar daca este vorba despre rasism inaintea meciului, dupa cum stiti vom da dovada de toleranta zero", a declarat un purtator de cuvant al UEFA.

Clubul Lazio a mai fost sanctionat de UEFA de trei ori din cauza comportamentului violent si rasist, printre pedepse numarandu-se disputarea meciurilor cu portile inchise, dupa incidente produse in timpul editiei din 2004 a Cupei UEFA.