Evenimentul Zilei > Actualitate > Agonie la un spital din Capitală. O asistentă vorbește despre coșmarul prin care trece
Agonie la un spital din Capitală. O asistentă vorbește despre coșmarul prin care trece

Agonie la un spital din Capitală. O asistentă vorbește despre coșmarul prin care trece

O asistentă de la Spitalul Gerota a povestit chinul prin care a trecut în ultimele zile

Zeci de medici, asistenţi şi pacienţi sunt închişi la Spitalul Gerota, locul unde un fost ofiţer al MAI a contaminat zona. Ieri, alte 22 de persoane au fost confirmate cu coronavirus, iar o asistentă a vorbit pentru emisiunea Observator, prezentată de Alessandra Stoicescu, despre calvarul pe care în trăiește alături de celelalte persoane.

(Asistentă medicală): Sunt 22 pozitivi. Au plecat acum o parte din cei care erau mai rău și restul așteptăm!

(Reporter): De câte zile stați în spital?

(Asistentă medicală): De miercurea trecută.

(Reporter): Cum au fost aceste zile pentru dumneavoastră?

(Asistentă medicală): Un calvar pentru că eu am venit din liber ca mulţi alţi colegi, din concedii, nu ne-au testat când trebuia şi uitaţi unde s-a ajuns.

(Reporter): Povestiţi-mi un pic, detaliaţi-mi un pic, ce s-a întâmplat în spital?

(Asistentă medicală): S-a internat acel domn care luni a fost descoperit pozitiv. De luni am intrat într-un fel de carantină. De marţi au fost testaţi contacţii direcţi ai lui, printre care şi trei colegi ai mei din Radiologie şi după aia au mai fost testaţi joi o parte din colegii care au fost la raportul de gardă cu doctoriţa gastroenterolog care s-a descoperit marţi că a fost pozitivă. Au venit rezultatele joi seară şi pe noi, de joi seară, abia aseară ne-au testat şi pe pacienţi … şi cei care au fost contacţi direcţi de la Gastro au fost testaţi.

(Reporter): Eraţi speriaţi? Au fost oameni care au plâns?

(Asistentă medicală): Păi, vă daţi seama. E o isterie, a fost o isterie. Au stat care cum au putut, cu extraverale, cu diverse.

(Reporter): Fiecare pacient şi fiecare cadru medical a stat izolat sau cum s-a întâmplat?

(Asistentă medicală): Oarecum. Oarecum, pentru că a trebuit. Colegii au început să se mai simtă rău”, a spus asistenta pentru sursa citată.