AGLOMERAȚIE la întoarcerea din vacanță. Ce DRUMURI TREBUIE să EVIȚI

AGLOMERAȚIE la întoarcerea din vacanță. Ce DRUMURI TREBUIE să EVIȚI

Poliţiştii le recomandă şoferilor să aleagă rute alternative, la întoarcerea din vacanță, în condiţiile în care valorile de trafic pot creşte considerabil în această perioadă.

Poliţiştii monitorizează, la finalul minivacanţei de Revelion, în special traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice către Capitală şi celelalte aglomerări urbane, autostrăzile A1, A2 şi A3, precum şi sectoarele de drum dinspre punctele de trecere a frontierei. 

„Poliţiştii continuă acţiunile pentru salvarea de vieţi, prevenirea evenimentelor rutiere grave şi combaterea încălcării regimului legal de viteză, la întoarcerea din minivacanţa de Revelion. Sunt monitorizate, în special, traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice către Capitală şi celelalte aglomerări urbane, autostrăzile A1, A2 şi A3, precum şi sectoarele de drum dinspre punctele de trecere a frontierei.

Poliţiştii recomandă şoferilor să aleagă şi rute alternative în condiţiile în care, valorile de trafic pot creşte considerabil în această perioadă. Poliţia Română recomandă şoferilor să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitaţi depăşirile care, în condiţiile unui trafic aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase”, se arată într-un comunicat al Inspectoratul General al Poliţiei Române, citat de Agerpres.

De asemenea, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană şi să mărească distanţa în mers între vehicule. 

„În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule. Folosiţi luminile de avarie când încheiaţi o coloană care opreşte sau încetineşte brusc. Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă!

Curăţaţi farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere”, mai recomandă IGPR. 

 

Ne puteți urmări și pe Google News