Evenimentul Zilei > Actualitate > Aglomerația de pe Valea Prahovei dă mari bătăi de cap șoferilor. Un drum București – Brașov ar putea dura doar trei ore jumătate dacă alegi bine traseul
Aglomerația de pe Valea Prahovei dă mari bătăi de cap șoferilor. Un drum București – Brașov ar putea dura doar trei ore jumătate dacă alegi bine traseul

Aglomerația de pe Valea Prahovei dă mari bătăi de cap șoferilor. Un drum București – Brașov ar putea dura doar trei ore jumătate dacă alegi bine traseul

În perioada sărbătorilor de iarnă, Valea Prahovei este extrem de aglomerată. Traficul le dă mari bătăi de cap șoferilor, însă există și rute alternative, care ne ajută să evităm întreaga nebunie. În doar trei ore jumătate, se poate parcurge drumul între București și Brașov. Totuși, deși sunt prezentate șase variante pentru acest traseu, șoferii trebuie să fie atenți și să analizeze drumul pe care îl aleg.

Un drum București – Brașov se poate dovedi a fi extrem de lung în această perioadă, iar totul este din cauza traficului aglomerat de pe Valea Prahovei. Șoferii ar putea să evite zona turistică și să aleagă rute alternative, însă trebuie să fie extrem de atenți pe ce drumuri decis să merg. Chiar dacă ar putea avea parte de peisaje de-a dreptul impresionante, unele rute se pot dovedi a fi adevărate capcane.

Toți șoferii sunt rugați să nu plece la drum, mai ales în zonele de munte, fără să își echipeze mașina corespunzător. Având în vedere că vorbim despre zone de munte, în funcție de condițiile meteo, unele rute ar putea deveni greu accesibile chiar și pentru mașinile de teren.

Pentru a veni în ajutorul șoferilor, adevărul.ro propune șase variante pentru un drum București – Brașov, fără a trece prin Valea Prahovei. Specialiștii susțin că orice rută este aleasă, în perioada de iarnă ea trebuie cântărită bine. Timpii estimați pot varia în funcție de condițiile meteo.

Șase variante pentru traseul București – Brașov

1. Bucureşti-Piteşti-Câmpulung-Bran-Braşov

Aceasta este considerată cea mai la îndemână variantă pentru a evita traficul de pe Valea Prahovei în perioada sărbătorilor de iarnă. Ruta are aproximativ 280 de kilometri, iar în condiții meteo normale, călătoria durează în jur de patru ore.

2. Bucureşti-Târgovişte-Dragoslavele-Bran-Braşov

Cea de-a doua variantă reprezintă unul dintre cele mai scurte trasee pentru București – Brașov, care poate fi parcurs cu orice tip de mașină. Este vorba despre 210 kilometri, călătorie care durează aproximativ trei ore jumătate, în condiții normale de circulație.

3. Bucureşti-Târgovişte-Pucioasa-Sinaia-Braşov

Această propunere este una extrem de cunoscută, fiind vorba de drumul care urcă pe culmile Vârfului Păduchiosu. Totuși, ea se poate dovedi a fi una mai dificilă dacă condițiile meteo nu țin cu noi. Drumul recomandat pentru evitarea traficului are aproximativ 190 de kilometri, care pot fi parcurși în aproximativ trei ore jumătate.

4. Bucureşti-Ploieşti-Vălenii de Munte-Cheia-Braşov

A patra variantă propusă de adevărul.ro este una desprinsă parcă din basme, fiind vorba despre un traseu prin munți. Drumul București – Brașov prin Vălenii de Munte ar putea fi una dintre cele mai bune variante. Este un drum de aproximativ 180 de kilometri, care poate fi parcurs în trei ore jumătate. Specialiștii ne recomandă să avem mașina bine echipată, cu anvelope de iarnă, lanțuri și rezerve de nisip.

5. Bucureşti-Vălenii de Munte-Tabla Buţii-Braşov

Acest traseu nu este recomandat mașinilor normale, ci doar celor de teren, 4×4. Pe timpul iernii, atunci când se anunță ninsori, această rută nu este recomandată deloc. Traseu este unul spectaculos și, în ciuda faptul că vorbim de un drum de aproximativ 190 de kilometri, distanța este parcursă în aproximativ cinci ore.

6. Bucureşti-Ploieşti-Câmpina-Valea Doftanei-Săcele-Braşov

Și această rută este recomandată doar pentru mașinile de teren, bine echipate pentru o aventură pe munte. Specialiștii nu recomandă aventurarea pe astfel de rute atunci când sunt anunțate ninsori. Exact ca și în cazul variantei prezentate mai sus, distanța poate fi parcursă în aproximativ cinci ore, însă vorbim despre o rută spectaculoasă, plină de frumuseți ale naturii.