Agentul „şpăgar“ Ioan Medeleanu, pus în libertate

Agentul „şpăgar“ Ioan Medeleanu, pus în libertate

Agentul-şef Ioan Medeleanu, de la Serviciul Înmatriculări al Capitalei - arestat pentru că a primit şpăgi pentru a scuti mai mulţi bucureşteni de plata taxelor auto - va fi cercetat în libertate.

Aşa au decis, ieri, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, care au ajuns la concluzia că Medeleanu nu reprezintă un pericol social şi nu poate periclita bunul mers al anchetei. Şi asta, în ciuda faptului că, în urmă cu aproape o săptămână, maşina unuia dintre denunţătorii reţelei din care făcea parte poliţistul a fost incendiată, anchetatorii arătând, la acea dată, că au de-a face cu un atac în stil mafiot, în încercarea de a intimida un martor-cheie în acest caz. Magistraţii au înlocuit, totuşi, măsura arestării preventive a lui Ioan Medeleanu cu interdicţia de a părăsi ţara.

„Învinuitul are domiciliul stabil, i se cunosc datele de identitate şi, odată impusă interdicţia de a părăsi ţara, acesta se află sub controlul instanţei“, au arătat judecătorii bucureşteni. Agentul-şef Ioan Medeleanu a fost reţinut, pe 14 aprilie, după ce a fost prins primind 300 de lei pentru a înscrie în circulaţie, cu acte false, un autoturism Renault Megane, scutindu- l astfel pe proprietar de plata unei taxe de primă înmatriculare de 12.575 de lei. Anchetatorii au stabilit că, doar în ultimele două luni, Medeleanu şi complicii săi, Daniela Balog şi Radu Croitoriu, mai înmatriculaseră astfel trei maşini de lux, scutindu-i pe proprietari de plata a peste 22.600 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News