Evenimentul Zilei > International > Agenția Italiană a Medicamentelor își pune speranțele în antiviralul produs ]n Japonia
Agenția Italiană a Medicamentelor își pune speranțele în antiviralul produs ]n Japonia

Agenția Italiană a Medicamentelor își pune speranțele în antiviralul produs ]n Japonia

Imposibilitatea de a stăpâni răspândirea coronavirusului începe să provoace disperare nu numai în rândul cetăâenilor Uniunii Europene, dar și în rândul autorităților din țările care se confruntă cu o situație extrem de grea. E și cazul Italiei, unde oficialii din sistemul de Sănătate se agață de orice fie de pai în speranța că vor reuși să oprească valul de decese. Informațiile vin de la cotidianul La Stampa din Torino.

“Agenția Italiană a Medicamentelor (AIFA) a dat undă verde testării Avigan, medicamentul antiviral produs în Japonia, pentru tratamentul coronavirusului, a informat ministrul italian al sănătății, Roberto Speranza: „Directorul AIFA, Nicola Magrini, m-a informat că, după o analiză inițială a datelor disponibile referitoare la Avigan, dezvoltă un program de experimentare și de cercetare pentru a evalua impactul medicamentului în stadiile incipiente ale bolii”. Ministrul Speranza a precizat că, în zilele următoare, „protocoalele vor deveni operaționale, așa cum s-a întâmplat deja pentru celelalte testări în curs”.

S-a vorbit mult despre Avigan în acest weekend datorită unui videoclip care a circulat foarte mult pe internet: un farmacist italian care trăiește în Japonia a vorbit cu entuziasm despre medicament. Filmarea a ajuns și în mâinile echipei lui Luca Zaia, iar guvernatorul Regiunii Veneto a spus că este gata să „experimenteze imediat medicamentul”. I s-a alăturat și președintele Lombardiei, Attilio Fontana, care luni dimineață i-a cerut ministrului Speranza să „accelereze experimentarea cât mai mult posibil”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE