Un al patrulea compus cancerigen a fost găsit în pilulele prescrise pe scară largă. Solventul de dimetilformamidă a fost descoperit în medicamentul Valsartan, fabricat de mai multe companii. Solventul, cunoscut și sub denumirea de DMF, este clasificat de Organizația Mondială a Sănătății ca fiind un agent cancerigen.  Aceasta se adaugă la îngrijorarea cu privire şi la Valsartan.

Valsartanul este un tratament pentru hipertensiune arterială. O farmacie online din cadrul Departamentului de Farmacii, a descoperit DMF, care este încă pe piață în Statele Unite, inclusiv în medicamente pe care FDA le-a evidențiat ca alternative la medicamentele retrase.

Purtatorul de cuvant al Novartis Eric Althoff a spus: Novartis nu poate exclude în totalitate posibilitatea ca urme de DMF (în limite acceptabile) ar fi putut fi prezente în pilule.  În prezent, FDA investighează modul în care medicamentele au fost contaminate, inclusiv posibilitatea utilizării DMF în procesul de fabricație.  FDA va analiza studiul dar spune pacienților că ar trebui să continue să ia medicamentele pentru tensiunea arterială chiar dacă este retras.  

Avocații reclamanți şi asigurătorii care au plătit pentru medicamentele contaminate, au depus luni o plângere, susținând că acțiunile  Zhejiang Huahai arată de fapt că depun "un efort explicit de a ascunde și distruge dovezi care să arate că în mod intenționat și fără prudență au introdus valsartanul  pe piață". 

O investigație făcută de Bloomberg News în acest an a arătat cum în cadrul companiei se manipulează datele și ignoră semnalele de avertizare că medicamentele lor nu au respectat standardele.  Avocații au depus, de asemenea, o plângere separată în numele pacienților care au luat Valsartan contaminat.