Evenimentul Zilei > Justitie > S-a AFLAT DE CE a murit Ioan Gyuri Pascu. Procurorul ȘTIE despre ce este vorba dar un MOTIV CUTREMURĂTOR îl împiedică să publice raportul
S-a AFLAT DE CE a murit Ioan Gyuri Pascu. Procurorul ȘTIE despre ce este vorba dar un MOTIV CUTREMURĂTOR îl împiedică să publice raportul

S-a AFLAT DE CE a murit Ioan Gyuri Pascu. Procurorul ȘTIE despre ce este vorba dar un MOTIV CUTREMURĂTOR îl împiedică să publice raportul

Cazul morții lui Ioan Gyuri Pascu a produs un vuiet în mass-media din România. Raportul morții artistului ar fi învăluit în mister, iar când ancheta pare că a făcut în sfârșit lumină, din cauza unui motiv cutremurător, anchetatorii nu pot să-l facă public. Este vorba de banii necesari pentru finalizarea anchetei.

"Nu mai avem ce să spunem. Nu mai e nimic nou. Noi ne-am făcut treaba", spune unul dintre anchetatori. Şi continuă: "Am strâns toate problele care trebuiau strânse, am audiat toţi martorii ( n.r. – soţia muzicianului, medicii de pe salvări, de la Ambulanţă şi de la SMURD) care trebuiau audiaţi. Doar dacă procurorul vrea să mai verifice ceva înainte de rezoluţia ce urmează a fi dată!…".

Potrivit România TV, procurorul de caz și-ar fi luat concediu, deci nu se știe când va fi finalizată ancheta și când va fi dată o soluție finală.

 "Raportul mai trebuie şi plătit, dar asta este altă poveste. Evident că el ar putea să întârzie dacă nu v-a fi plătit. Pentru că, odată finalizat, el nu se eliberează până ce nu sunt achitate costurile. Este posibil  ca el să nu poată fi plătit anul ăsta dacă nu sunt bani. Este o problemă care ţine de financiar”, a explicat unul dintre anchetatori pentru ring.ro.

"La câteva milioane bune de lei vechi se poate ridica valoarea acestui raport. Depinde ce a solicitat procurorul de caz. Pentru autopsie şi tot ce s-a prelevat pentru diverse expertize, costurile pot ajunge la 5-6-7 milioane. Iar, dacă s-au luat şi multe probe pentru analize toxicologice şi histologice, costurile pot trece de 15-20 de milioane de lei vechi… "Dacă nu s-a solicitat ca, în cazul Gyuri Pascu, analizele să fie făcute cu celeritate, în loc să dureze în jur de o lună, pot dura şi jumătate de an. Şi asta pentru că, dacă nu s-a cerut să se rezolve cu celeritate, dosarul stă la rând, întrucât ar putea apărea alte priorităţi".

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: