Evenimentul Zilei > Justitie > Afgan trimis în judecată pentru călăuzire de migranți. A trecut frontiera în fruntea a 18 irakieni și kurzi
Afgan trimis în judecată pentru călăuzire de migranți. A trecut frontiera în fruntea a 18 irakieni și kurzi

Afgan trimis în judecată pentru călăuzire de migranți. A trecut frontiera în fruntea a 18 irakieni și kurzi

Anchete pe repede înainte în cazul călăuzelor de migranți prinse la frontiera de vest. Zilele trecute a fost trimis în judecată, prin rechizitoriu, un afgan care a condus peste graniță un număr impresionant de persoane care nu aveau acest drept.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Asif Shinwari, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Probatoriul administrat în cauză în cursul urmăririi penale a demonstrate că în noaptea de 16 / 17  noiembrie, inculpatul, cetățean afgan, a călăuzit un grup format din 18 migranți, cetățeni de naționalitate irakiană și kurdă, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, sens în care inculpatul a trecut fraudulos împreună cu cei 18 migranți frontiera de stat din Serbia în România. 

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Timiş.