Totul s-a întâmplat când cei doi membri ai partidului Alternativa pentru Germania (AfD) au avut au fost atacaţi în timp ce se aflau în drum spre un film despre Ghetoul din Varşovia care este proiectat la Festivalul de la Berlin şi la care membrii mişcării de extrema-dreaptă au fost îndemnaţi să meargă, a spus luni purtătorul de cuvânt al poliţiei, relatează dpa. Autorii faptei sunt necunoscuţi, informează Agerpres.

Cele două persoane rănite – în vârstă de 27 şi de 31 de ani – au fost lovite în faţă. Ei au declarat că în spatele acestui atac stau extremiștii de stânga, însă nu au avut dovezi pentru a îi incrimina.

Filmul a fost proiectat în cadrul Festivalului de la Berlin. După ce a anunţat luna trecută că „Arhiva secretă a Ghetoului din Varşovia” va fi proiectat la Berlin, directorul Berlinalei, Dieter Kosslick, a lansat o invitație către membri AfD pentru a veni să urmărească acest film în număr cât mai mare.

Ghetoul era cartierul în care evreii din Varşovia au fost forţaţi să trăiască după ce Germania nazistă a ocupat Polonia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Ghetoul a fost în cele din urmă desfiinţat în urma unei revolte declanşate după ce mulţi locuitori fuseseră deportaţi în lagăre naziste.

Politicienii AfD au criticat cu regularitate modul în care Germania comemorează Holocaustul, unii susţinând că istoria germană ar trebui scrisă acordând o mai mare atenţie victimelor germane. Unii membri ai formaţiunii spun că sunt vânaţi pentru convingerile lor.

 

Te-ar putea interesa și: