Evenimentul Zilei > Politica > „Afară PSD! Să vină PNL!” 
„Afară PSD! Să vină PNL!” 

„Afară PSD! Să vină PNL!” 

Traian Băsescu are un sfat pentru premierul Dăncilă, acela de a depune mandatul şi să treacă în opoziţie. Astfel vor veni cei din PNL la guvernare şi  vor „lichida pensiile speciale, pentru a construi autostrăzi, pentru a construi spitale, pentru a reduce aparatul bugetar şi pentru a da ţării viitor”.
„PSD trebuie să înţeleagă că după retragerea ALDE de la guvernare Preşedintele României nu mai poate aproba remanierea cerută de premierul Dăncilă decât dacă remanierea este aprobată de Parlament (vezi Art. 85 din Constituţie)”, explică fostul preşedinte Traian Băsescu.
Fostul preşedinte continuă: „Dar acest lucru nu este posibil pentru că PSD nu mai are majoritate, pierzând şi alianţa cu ALDE şi susţinerea parlamentară a UDMR. Nici tehnic şi nici politic, PSD nu mai are necesarele voturi pentru a face remanierea prin Parlament. Datorită imposibilităţii realizării remanierii şi pentru a-şi salva partidul, premierul Dăncilă trebuie să-şi depună mandatul şi să treacă în opoziţie cu PSD cu tot”. 
Ce-a fost şi ce a ajuns PSD
„Când te gândeşti că acum doi ani PSD avea 46 la sută, că au mărit consistent pensile şi salariile, au reintrodus pensile speciale, au mărit ajutoarele sociale etc, te întrebi cât de nepricepuţi au putut fi socialiştii încât azi să ajungă în poziţia de a fi scoşi de la guvernare”, a mai subliniat Traian Băsescu .
Întrebare cheie:
„Oare cum au reuşit socialiştii ca prin creşterea salariilor şi pensiilor cu peste 100 la sută, să ajungă într-o situaţie politică mai rea decât am avut eu după ce s-au tăiat salariile cu 25 la sută?”
Va curge „lapte şi miere cu Orban şi Rareş Bogdan
„Ludovic Orban şi Rareş Bogdan abia aşteaptă să preia guvernarea pentru a lichida pensiile speciale, pentru a construi autostrăzi, pentru a construi spitale, pentru a reduce aparatul bugetar şi pentru a da ţării viitor .  Afară PSD !  Să vină PNL!„, a scris Traian Băsescu pe social media.
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.