Evenimentul Zilei > Justitie > Afacerist celebru, acuzat de spălare de bani de aproape un milliard de lei
Afacerist celebru, acuzat de spălare de bani de aproape un milliard de lei

Afacerist celebru, acuzat de spălare de bani de aproape un milliard de lei

O amplă anchetă a polițiștilor îl vizează pe un afacerist celebru, acuzat că ar fi spălat aproape 1 miliard de lei. Sunt aduse la audieri 13 persoane.

Un afacerist israelian este vizat, din nou, de o anchetă a polițiștilor, la cinci ani după ce a fost acuzat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de un milion de euro.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru evz.ro, că este vorba despre omul de afaceri israelian Nimrod Almagor, celebru importator de cafea.


Percheziţii în Bucureşti şi în 7 judeţe într-un dosar de EVAZIUNE fiscală. Prejudiciul este de 1 MILION de euro

Un fost deputat a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală și delapidare


Concret, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigarea Criminalității Economice Sector  2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare, marți, 13 mandate de aducere.

În dosar sunt vizate fapte de evaziune fiscală în forma evidențierii de cheltuieli fictive în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor și spălare a banilor, transmite Poliția Capitalei.

Mandatele de aducere vizează persoane din București și județele Suceava, Dolj, Maramures, Giurgiu și Ilfov.

Anchetatorii susțin că, din datele existente la acest moment, rezultă presupunerea rezonabilă că prejudiciului este de aproximativ 3.300.000 lei, iar suma ce face obiectul infracțiunii de spălare a banilor este de circa  9.400.000 lei.

În iunie 2015, peste 30 de percheziţii au avut loc în Bucureşti şi alte şapte judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de un milion de euro. Printre cei vizaţi de procurori se afla şi Nimrod Almagor, directorul general al companiei Bristot,  importator de cafea.

Surse din cadrul Poliţiei au precizat, atunci, că au fost efcetuate percheziții la frimele 3C Business & Concept Solutions, Bst distribuţie şi Bristot complex.

Poliția Capitalei anunța că prejudiciul adus bugetului statului este de aproximativ 1.000.000 de euro.

Într-un comunicat, Poliția Capitalei a transmis că 120 de poliţişti sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare 50 de mandate de percheziţie în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Iaşi, Suceava, Hunedoara, Maramureş, Buzău şi Giurgiu.

De asemenea, polițiștii au pus în aplicare şi 42 de mandate de într-un dosar privind comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: