Imediat după izbucnirea cazurilor de îmbolnăviri cu noul virus, medicul de familie din județul Bacău și-a cumpărat rapid un termoscaner și a început să facă bani pe seama panicii în fața coronavirusului. El îi testa pe pacienții din comuna Huruiești, iar pentru o consultație și o spirometrie pulmonară cerea 50 de lei. Vestea a ajuns însă până la autorități. Sâmbătă, oamenii legii s-au dus peste medic.

”Urmare a verificărilor efectuate la CMI Tătăraşti – punct de lucru Huruieşti, s-a aplicat sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 lei şi s-a impus interzicerea utilizării aparatului ”camera de termoviziune”, deoarece pentru acesta nu s-a făcut dovada documentelor care să ateste încadrarea în categoria dispozitivelor medicale ”înregistrare, avizare MS” şi a protocolului de utilizare a acestuia”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții DSP Bacău într-un comunicat de presă.

Medicul a fost amendat cu suma de 2.000 de lei. De asemenea, oficialii DSP i-au pus în vedere să nu mai folosească fără drept termenii de ”testare / depistare Covid-19” și i-au interzis utilizarea aparatului, deoarece acesta nu era înregistrat și avizat de  Ministerul Sănătății.