Această decizie a pus pe jar comunitatea locală, dar nu Tarom e cel criticat, ci conducerea judeţului.

Oamenii spun că în acest fel vor fi obligaţi să meargă în aeroporturile din Ungaria, ca să prindă curse spre Vestul Europei.

Portalul www.ebihoreanul.ro scrie pe larg despre această situaţie. Azi după-amiază conducerea Aeroportului din Oradea a anunţat că cele două curse externe, spre Barcelona şi Milano, au fost anulate, decizia fiind a companiei Tarom.

Deşi se arată că cele două curse au fost intens promovate de către Aeroportul din Oradea, cât şi de municipalitate şi la nivel judeţean, s-au vândut foarte puţine bilete. Mai precis, o medie de numai şapte bilete pe fiecare cursă.

Presa locală arată că în acest fel Aeroportul din Oradea primeşte o nouă lovitură, după ce anul trecut, în primăvară, o altăcompanie, privată, anunţase că îşi retrage cursele de pe acest aeroport. Venirea Tarom era considerată ca o izbăvire pentru comunitatea orădeană, dar şi pentru judeţul Bihor.

În acelaşi timp, pe pagina de Facebook a Aeroportului din Oradea au apărut foarte multe postări, deloc pozitive, la adresaconducerii judeţului. Mulţi oameni susţin că ar trebui atrase companii low-cost către această parte a ţării şi nu înţeleg de ce nu s-a făcut acest lucru până acum, puând accentul pe incompetenţă.