Reglementări aberante pe aeroport: Cât ai voie să te îmbrățișezi. Nu e glumă!

Aeroport. Sursa foto: Pixabay

Aeroportul Dunedin din Noua Zeelandă a stârnit dezbateri aprinse în întreaga lume, după ce a pus noul semn care impune o limită de trei minute pentru îmbrățișări în zona de plecare, adăugând mesajul „Pentru rămas bun, vă rugăm să folosiți parcarea”.

Aeroportul a devenit „focar de emoție”

Directorul general al aeroportului Dunedin, Daniel De Bono, a intervenit pe acest subiect devenit viral într-un interviu acordat radioului RNZ din Noua Zeelandă.

Acesta a spus că aeroporturile au devenit „focare de emoție”. Directorul și-a argumentat decizia cu un studiu care sugerează că o îmbrățișare de 20 de secunde este suficientă pentru a obține o explozie a oxitocinei, cunoscută și ca „hormonului iubirii”.

Daniel De Bono a mai susținut că această limită de timp pentru clienții aeroportului permite mai multor oameni să se îmbrățișeze.

Aeroportul a devenit „focar de emoție”/ Sursa foto: Facebook

Parcarea Aeroportului Dunedin, spune De Bono, este numai bună pentru cei care doresc mai mult timp pentru îmbrățișări, spunând că „echipa noastră a văzut lucruri interesante petrecându-se de-a lungul anilor”. În parcare, mai spune el, vor avea 15 minute pentru a-și lua rămas bun.

Sursa foto: Facebook

Oamenii se arată indignați și revoltați față de această decizie

Unii comentatori de pe Facebook s-au arătat revoltați față de interdicția de a lua în brațe pe cel drag, în timp ce alții se minunează de un aeroport care are încă o zonă de transfer gratuită, având în vedere creșterea generală a taxelor și a amenzilor.

Cineva a scris: „Nu poți impune o limită de timp pentru îmbrățișări! Este inuman!”. Altcineva a comentat: „Ai doar trei minute să te îmbrățișezi? În America, nici măcar nu vor să te oprești”.

Sunt și persoane care susțin această măsură și propun chiar ca semnul să apară și în alte aeroporturi și nu numai: „În zona de sosiri din școli ar fi nevoie de un semn similar. Timp maxim de îmbrățișare 10 secunde”, a scris cineva, potrivit CNN.