Aeroportul Brașov, legături spre marile orașe europene. Zboruri spre opt destinații noi

Aeroportul Brașov, legături spre marile orașe europene. Zboruri spre opt destinații noi Avion. Piloți. Sursa Foto: Dreamstime.com

Noile zboruri de pe Aeroportul Brașov vor conecta România cu opt destinații din cinci țări diferite. Începând cu mijlocul lunii iunie 2024, compania aeriană Fly Lili va lansa primele rute regulate de la Brașov.

Noi zboruri de pe Aeroportul Brașov

Compania Fly Lili va opera zboruri regulate de pe Aeroportul Brașov. Conform parteneriatului, centrul țării va fi conectat cu Munchen, Nuremberg și Stuttgart. De asemenea, Fly Lili va avea zboruri și spre Roma, Milano, Barcelona  și Istanbul. De asemenea, la finalul acestui an, vor fi introduse zboruri spre alte două destinații.

„În cadrul unei conferinţe de consultare a mediului de afaceri, organizată luni, 15 aprilie, la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, cu participarea preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban, a ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian-Ioan Veştea, a primarului Oraşului Ghimbav, Ionel Fliundra, a preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, Silviu Costea, şi a conducerii Regiei Autonome „AIBG” reprezentate prin directorul general Constantin Albu şi preşedintele Consiliului de Administraţie Daniel Micu, Cătălin Cotruţ, directorul general al companiei Fly Lili, a anunţat destinaţiile pe care aceasta le va asigura începând cu data de 15 iunie 2024”, a transmis, luni seară, Consiliul Județean Braşov.

zboruri

Aeroport. Sursa foto: Pixabay

Zboruri spre destinații din Israel

Lista de zboruri regulate de pe Aeroportul Brașov ar urma să fie completată la finalul acestui an. Conform reprezentanților Consiliului Județean Brașov, pasagerii vor putea zbura și spre anumite destinații din Franţa şi Israel.

Ne puteți urmări și pe Google News

Compania aeriană Fly Lili a propus o frecvență de trei zboruri pe săptămână pentru fiecare destinaţie.

„Suntem extrem de încântaţi că putem conta pe o consistentă prezenţă a operatorului Fly Lili pe Aeroportul Internaţional Braşov. Le-am transmis oficialilor din conducerea companiei că lucrăm asiduu la dezvoltarea documentaţiilor tehnice necesare pentru extinderea capacităţii noastre aeroportuare, astfel încât să răspundem cererii crescânde de călătorii şi să deservim un număr mai mare de destinaţii.”, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban.

Aeroportul Brașov

Sursa foto: CJ Brașov

Zboruri regulate de pe Aeroportul Brașov

Consiliul Județean Brașov a stabilit și un program continuu de mentenanţă pentru aeronave. 

„În plus, am stabilit un program continuu de mentenanţă pentru aeronave şi împreună cu ROMATSA asigurăm operarea zborurilor în conformitate cu orarul solicitat de operatorii aerieni. Ne dorim ca Aeroportul Braşov să devină pe zi ce trece o opţiune de top pentru călătorii, asigurând servicii de înaltă calitate şi conexiuni convenabile către destinaţii din întreaga lume”, a mai spus acesta.

Orarul primelor zboruri din luna iunie

  • Brașov – Munchen (MUC) – Brașov: primul zbor pe 17 iunie 2024, cu zboruri luni, miercuri și vineri.
  • Brașov – Nuremberg (NUE) – Brașov: primul zbor pe 16 iunie 2024, cu zboruri marți, joi și duminică.
  • Brașov – Stuttgart (STR) – Brașov: primul zbor pe 17 iunie 2024, cu zboruri luni, miercuri și vineri.
  • Brașov – Salonic (SKG) – Brașov: primul zbor pe 16 iunie 2024, cu zboruri joi și duminică.
  • Brașov – Roma (FCO) – Brașov: primul zbor pe 16 iunie 2024, cu zboruri marți, joi și duminică.
  • Brașov – Milano (MXP) – Brașov: primul zbor pe 14 iulie 2024, cu zboruri miercuri, vineri și duminică.
  • Brașov – Barcelona (BCN) – Brașov: primul zbor pe 16 iulie 2024, cu zboruri marți și sâmbătă.
  • Brașov – Istanbul (IST) – Brașov: primul zbor pe 17 iunie 2024, cu zboruri luni, miercuri și vineri.

Biletele de avion pentru aceste rute vor fi disponibile în curând. Începând cu data de 15 iulie 2024, frecvența zborurilor pe ruta Brașov – Roma va crește de la trei la cinci pe săptămână, conform CJ Brașov.