Aerodrom nou la Roşiorii de Vede | VEZI imagini superbe cu avioanele prezente

Aerodrom nou la Roşiorii de Vede | VEZI imagini superbe cu avioanele prezente

După 50 de ani în care niciun avion nu a decolat sau a aterizat la Roşiorii de Vede, oraşul are un aerodrom ce poate fi folosit de avioanele ultrauşoare.

Proiectul a fost iniţiat de membri ai Asociaţiei Piloţilor şi Proprietarilor de Aeronave Ultrauşoare Motorizate din România (APPAUM). Ei au propus ca pe câmpul extravilan de la marginea oraşului Roşiorii de Vede, cu ajutorul şi aprobarea primăriei şi în contextul zilelor oraşului, să fie organizat un mic spectacol aerian cu aeronave ultrauşoare.

În data de 3 septembrie, 11 aeronave ultrauşoare, printre care două motodeltaplane şi singurul girocopter din ţară, s-au adunat pe câmpul de zbor de la Roşiori, în faţa unui public destul de numeros.

În zona acestui oraş nu se mai zburase din 1952, de pe vremea când aici funcţiona un regiment de vânătoare. Un avion al Aeroclubului României a tăiat panglica inaugurală, pentru ca spectacolul să fie continuat de alţi zburători, aplaudaţi de public. Două avioane ultrauşoare, într-o formaţie strânsă la spectacolul aerian de la Roşiorii de Vede

Ne puteți urmări și pe Google News

Formaţie inedită de motodeltaplan (dreapta) plus avion

Zbor matinal deasupra oraşului Roşiorii de Vede cu motodeltaplanul

Monumentul inaugurat în centrul oraşului Roşiorii de Vede

Pista proaspăt tunsă şi inaugurată la Roşiori. Un aerodrom pentru avioane ultrauşoare nu este treabă prea grea, dacă există voinţă  Sursa foto: Sebastian Radu / Pilot Magazin