În pădurea Aokigahara, de la poalele muntelui Fuji, la orice pas poţi da fie peste un trup neînsufleţit, fie peste frângii tăiate, rămase în urma cadavrelor luate de acolo.
Sinucigasii prefera padurea Aokigahara pentru că şansele de a fi găsiţi şi salvaţi sunt extrem de mici, din cauza vegetaţiei abundente.
Omul specialist în moarte
Azusa Hayano, un geolog japonez studiază aceste fenomene de mai bine de 30 de ani. În cercetările sale a descoperit deseori trupurile în putrefacţie ale sinucigaşilor, şi, uneori, a reuşit să ajungă la timp pentru a salva vieţile celor fără speranţă. Doar el a găsit aproape o sută de cadavre şi încearcă să îi înţeleagă folosindu-se de ceea ce lasă în urma lor .Cei indecişi îşi marcheză drumul. Fie că este vorba de o maşină abandonată, de o oglindă, o carte, o hartă sau un bilet de adio, mereu , la capătul şirului de indicii, se află o viaţă pierdută. Ceea ce ei lasă în urmă arată deseori disperare şi chiar indecizie. Alteori," cei nehotărâţi îşi marchează drumul, pentru a avea cum să se întoarcă. Dar unii se întorc, alţii nu", explică Hayano. În încercarea de a-i sfătui pe cei la aflaţi la capătul puterilor, autorităţile au pus un afiş: "Viaţa este un dar preţios dat de părinţii voştrii. Gândiţi-vă la ei, la fraţii voştrii, la copii. Nu ţineţi totul în voi. Vorbiţi deschis despre problemele care vă frământă". Alături este numărul de telefon al Asociaţiei de Prevenire a Suicidului.
Internetul ne împiedică să coexistăm
În opinia geologului, ceea ce se considera în timpurile samurailor o moarte nobilă, a devenit acum o consecinţă izolării. El crede că dezvoltarea mediului online ne determină să ne distanţăm faţă de cei din jur.
"Acum avem posibilitatea să ne trăim viaţa din spatele ecranului. Cu toate acestea, trebuie să recunoştem că avem nevoie să ne privim, să ne vedem expresiile faciale, să ne auzim pentru a percepe emoţiile unei persoane, pentru a coexista", conchide geologul.

Sursa: Daily Mail