Evenimentul Zilei > Actualitate > Adulter şi relaţii ascunse cu femei. Jurnalul secret al soţiei Arhiepiscopului de Canterbury
Adulter şi relaţii ascunse cu femei. Jurnalul secret al soţiei Arhiepiscopului de Canterbury

Adulter şi relaţii ascunse cu femei. Jurnalul secret al soţiei Arhiepiscopului de Canterbury

Uneori istoria ar trebui să rămână numai istorie şi atât, notează Daily Mail, făcând referire la jurnalul intim al unei femei incredibile, şi anume soţia unuia dintre Arhiepiscopii de Canterbury.

Cum cercetătorii nu au odihnă, iată că istoria a dat la iveală cele mai bine păzite secrete ale acestei femei. Edward Benson a cerut-o în căsătorie pe verişoara lui, Minnie Sidgwick, atunci când aceasta avea numai 12 ani, în 1852.
Copila a acceptat, iar cei doi s-au căsătorit 6 ani mai târziu.
„Minnie a fost soţia ideală, ascultătoare, credincioasă şi săritoare la nevoie, dorind mereu să facă pe placul altora. Dar, inteligenta Mary, poreclită de rudele sale Minnie, nu se mulţumea cu viaţa de femeie casnică”, scrie Daily Mail. Femeia a păstrat un jurnal, care a fost găsit şi publicat de istoricul Rodney Bolt în cartea „Viaţa imposibilă a lui Mary Benson: Povestea extraordinară a unei soţii victoriene” („The Impossible Life Of Mary Benson: The Extraordinary Story Of a Victorian Wife”).
Relaţii complicate
Rodney o numeşte, în cartea sa, "bună la suflet ca Dumnezeu, şireată precum diavolul". Totul s-a complicat atunci când soţul ei a devenit Arhiepiscop de Canterbury în 1882, iar ea şi-a descoperit dragostea „păcătoasă” pentru femei. Astfel, nu ezita să descrie în jurnalul său despre întâlnirile ilicite, pe care le numeşte „daruri de la Dumnezeu”. „Ah, clipe dulci am petrecut alături de Emily! Doamne, tu eşti Cel care mă înveţi să iubesc”, scria Minnie în jurnal.
În acelaşi timp, ea a început să frecventeze un cerc literar unde veneau scriitori celebri, precum Henry James. Primul ministru din acea perioadă, William Gladstone, a fost impresionat de personalitatea ei, numind-o „cea mai deşteaptă femeie din Europa”. Viaţa lui Minnie avea să devină şi mai complicată, după ce a început o aventură cu tânărul compozitor Ethel Smyth, care avea în acelaşi timp o relaţie cu fiica ei, Nellie.
După ce soţul ei a murit în timpul unei rugăciuni, în 1896, Minnie s-a mutat cu amanta ei, Lucy, cu care avea o relaţie de 6 ani. Aici li s-a alăturat un alt cuplu de lesbiene: una din fetele lui Mary şi iubita acesteia. Minnie avea 77 de ani când a murit în somn, alături de iubita ei, care a participat şi la înmormântare, declarând că este doar „o prietenă de familie”…

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: