Evenimentul Zilei > Politica > Adriana Săftoiu: Între PNL şi PSD a existat un NON-COMBAT
Adriana Săftoiu: Între PNL şi PSD a existat un NON-COMBAT

Adriana Săftoiu: Între PNL şi PSD a existat un NON-COMBAT

Liberalii au avut o atitudine de non-combat în faţa PSD în ultimii 10 ani în campaniile electorale, a declarat luni prim-vicepreşedintele coordonator PNL Bucureşti, Adriana Săftoiu.

"Dacă cineva crede că noi am pierdut Bucureştiul doar pentru că s-au făcut greşeli în ultimele şase luni, eu cred că ne înşelăm. Greşelile din ultimele şase luni sigur contează, dar noi am făcut greşeli, cred, în ultimii 10 ani de zile pentru că PDL şi PNL au dat senzaţia că în anumite sectoare e imposibil, e invincibil Vanghelie, Piedone, Onţanu'', a spus Adriana Săftoiu

În context, ea a arătat că nici în timpul Alianţei DA nu au fost câştigate toate sectoarele Capitalei. 

''Noi ne-am comportat timp de 10 ani de zile exact aşa – PSD în anumite sectoare nu poate fi bătut. Noi am spus că Bucureştiul este de dreapta, eu mă îndoiesc de lucrul acesta pentru că în 26 de ani nici măcar o dată Alianţa DA de exemplu nu a putut câştiga toate sectoarele, chiar şi atunci a pierdut un sector. Practic, noi timp de zeci de ani nu ne-am poziţionat faţă de PSD constant şi aşa cum trebuie. Cred că e foarte greu să faci opoziţie PSD, dacă ai obligaţii faţă de PSD. Şi cred că asta e marea problemă. Mi-e foarte greu să folosesc cuvântul blat, mi se pare chiar ruşinos, dar să spun că un non-combat a avut loc", a mai spus Săftoiu la adunarea generală de alegeri a PNL sector 6, potrivit Agerpres.

Ea a susţinut că liberalii pot câştiga alegerile parlamentare, dacă PNL merge până la capăt cu reformarea partidului, cu criteriile de integritate. 

Şi preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a vorbit despre un non-combat al liberalilor în faţa social-democraţilor. 

"PNL Bucureşti a avut câteva momente în care a avut şi ezitări, poate şi greşeli. Cea mai mare greşeală pe care a făcut-o în campania electorală este aceea că nu toate organizaţiile de sector au arătat că vor să se lupte cu PSD. Spun foarte clar că non- combat-ul cu PSD nu se va mai întâmpla în Bucureşti. De astăzi, din momentul în care noua conducere s-a aşezat la cârma organizaţiei Bucureşti, din momentul în care începem să completăm conducerile organizaţiilor PNL Bucureşti cu preşedinţii celor şase sectoare lupta cu PSD începe cu toată forţa. De astăzi declarăm război total administraţiei de stânga şi administraţiei PSD din Bucureşti. În toamnă liberalii trebuie să facă campania ori PNL, ori PSD. Dacă vom reuşi să arătăm care este diferenţa profundă între noi şi PSD, PNL are şanse să câştige", a spus Buşoi.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: