Evenimentul Zilei > Politica > Adriana Săftoiu PROMITE CEVA în legătură cu „DIRIJORUL ALB” din Piaţa Victoriei
Adriana Săftoiu PROMITE CEVA în legătură cu „DIRIJORUL ALB” din Piaţa Victoriei

Adriana Săftoiu PROMITE CEVA în legătură cu „DIRIJORUL ALB” din Piaţa Victoriei

Deputatul PNL Adriana Săftoiu promite într-o postare pe social media, că bărbatul în alb (Dirijorul Alb) care, se presupune, că ar fi dirijat intervenția violentă din Piața Victoriei din 10 august va fi primul audiat la Comisia pentru drepturile omului.

Până în prezent, Jandarmeria a refuzat să confirme dacă acesta este șeful Brigăzii Speciale, invocând GDPR. Adriana Săftoiu spune că este inadmisbil să îi fie protejată identitatea deși înregistrările video îl acuză la fel de grav cum îi acuză pe cei care loveau cu brutalitate pe cei doi jandarmi.

Adriana Săftoiu: "Dirijorul Alb… din zecile de imagini de la protestele din 10 august există un personaj obsedant. În alb, cu o năframă la gât, dirijează jandarmii într-un mod dement. Sunt filmări care îl arată îndemnându-și slujbașii la lovituri unde nu era nici o dovadă de violență. Aud că GDPR nu permite demascarea insului.

Este inadmisbil ca până astăzi să îi fie protejată identitatea deși înregistrările video îl acuză la fel de grav cum îi acuză pe cei care îi loveau cu brutalitate pe cei doi jandarmi. Despre cei din urmă am început să aflăm câte ceva. Dar despre dirijorul alb bag de seamă că nici o instituție publică nu dorește să aducă clarificări.

PS: E singurul meu regret în această vacanță parlamentară. Că nu se pot depune interpelări. Dar, stimabile, îți promit că vei fi primul audiat la Comisia pentru drepturile omului. Pentru că ești o rușine pentru țara mea", a comentat deputata pe contul personal de Facebook.