Adriana Săftoiu, candidat sigur în ciuda tensiunilor din PNL

Adriana Săftoiu, candidat sigur în ciuda tensiunilor din PNL

Candidatura Adrianei Săftoiu pe listele PNL este dată ca "sigură" de liberalii prahoveni, în ciuda opoziţiei şefului AVAS, Teodor Atanasiu.

Săftoiu susţine că ea nu a fost anunţată că există vreo piedică în calea candidaturii sale. Resentimente vechi

În absenţa lui Atanasiu, plecat în concediu, subiectul candidaturii Adrianei Săftoiu a fost deschis de unul dintre apropiaţii şefului AVAS, secretarul general al PNL, Dan Motreanu. Acesta a reamintit că Săftoiu a fost cea care l-a acuzat, în 2006, pe fostul ministru al apărării de abuz în serviciu, demers care a stat la baza suspendării lui Atanasiu din funcţie. În şedinţa conducerii liberale, Motreanu i-a reproşat şefului PNL Prahova, Adrian Semcu, că nu a vorbit cu Atanasiu în legătură cu această candidatură. Tăriceanu i-a cerut şi el lui Semcu să discute cu Atanasiu sau să medieze o discuţie între acesta şi Săftoiu. „Nimeni nu mi-a transmis că ar fi vreo problemă“

Potrivit unor surse liberale, Semcu şi Atanasiu ar fi avut ieri o discuţie telefonică şi spiritele s-ar mai fi calmat. De altfel, liderul PNL Prahova a anunţat că filiala sa are două candidaturi sigure: Teodor Meleşcanu, la Senat, şi Adriana Săftoiu, la Camera Deputaţilor. Adriana Săftoiu a declarat agenţiei NewsIn că „absolut nimeni“ din PNL nu i-a adus la cunoştinţă existenţa vreunei nemulţumiri, precizând totodată că nu ştie să existe tensiuni pe acest subiect.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Propunerea de a candida a venit din partea PNL. Nu mi-a spus absolut nimeni că ar fi existat vreo problemă“, a afirmat Săftoiu. Ea a precizat că nici preşedintele PNL, nici altcineva nu i-a cerut să lămurească problema Atanasiu şi că ar fi preferat ca, dacă cineva ar fi dorit să-i spună ceva, să o fi făcut direct, nu prin intermediul presei.

Citiţi şi: EDITORIALUL EVZ: Pufuletele petroliberal