Evenimentul Zilei > Justitie > Adrian Sârbu a mai fost scos fără cătușe din arest și de ziua de naștere
Adrian Sârbu a mai fost scos fără cătușe din arest și de ziua de naștere

Adrian Sârbu a mai fost scos fără cătușe din arest și de ziua de naștere

Mogulul a fost plimbat din Arestul Central, unde stă din 4 februarie, la un stomatolog de lux. A mers fără cătușe. Trei polițiști sunt sancționați din acest motiv.

Adrian Sârbu (60 de ani) a fost filmat în cartierul bucureştean Cotroceni, fără cătușe la mâini, ca orice om liber. Ar fi ieşit pe 14 aprilie şi pe 18 aprilie. Pe 18 aprilie a fost ziua de naştere a omului de afaceri. Poliţiştii l-au dus pe Sârbu la un cabinet stomatologic privat unde îşi începuse o lucrare înainte de a fi arestat. Ghinionul a făcut ca o persoană să îl fotografieze.

Anchetă internă

S-a iscat astfel un scandal pe motiv că arestatul nu avea cătușe. S-a declanşat apoi o anchetă în urma căreia agenţii care l-au însoţit au fost mutaţi la o altă unitate. Adjunctul Poliției Capitalei, comisarul Nelu Lupu, a fost „sancționat” de șeful Poliției Române, Petre Tobă, care i-a respins raportul prin care cerea menţinerea în activitate după pensionare.

Persoanele arestate sau reţinute sunt scoase din arest în baza Legii 254/2013. Cătuşele nu sunt obligatorii şi nu există reglementări prin ordin de ministru, doar dispozițiile interne ale șefilor de unități.

În cazul lui Sârbu, susțin surse judiciare, exista o dispo ziție scrisă prin care agenții trebuiau să îi pună cătușele. În anchetă, ei au spus că nu au făcut acest lucru pentru că arestatul nu se simțea prea bine. Din acest motiv cei doi agenți sunt cercetați și mutați la o altă unitate.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: