Adrian Păunescu a ieşit din stop cardiac, dar rămâne în stare extrem de gravă

Adrian Păunescu a ieşit din stop cardiac, dar rămâne în stare extrem de gravă

ACTUALIZAT. Ultimele informaţii privind starea de sănătate a poetului şi politicianului Adrian Păunescu indică o ameliorare uşoară. Medicii au declarat că au reuşit să-l scoată din stop cardiac. "Cordul i-a revenit. A ieşit din stop cardiac. Când a venit la spital era într-un hal cum nu am mai văzut până acum. Acum, inima îi merge, dar îi sunt ventilaţi plămânii să ajute la respiraţie", ne-a declarat dr. Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă a Spitalului de Urgenţă Floreasca. Adrian Păunescu (67 de ani), este internat la Floreasca din 26 octombrie.

După câteva ore în care medicii au încercat să-l stabilizeze, starea poetului Adrian Păunescu este mai bună. El este ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor.

"Până la ora 3 azi-noapte era bine. Starea i s-a degradat brusc. Când a venit, avea o capacitate de pompare a inimii mai mică de 10 la sută. În mod normal, cu o astfel de capacitate trebuia să fie mort până acum. Ne luptăm în continuare. Speranţa moare ultima", a mai spus dr. Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă a Spitalului de Urgenţă Floreasca. La spital au venit soţia şi doi dintre copiii poetului Adrian Păunescu, însă au refuzat să facă vreo declaraţie referitoare la starea de sănătate a acestuia. În această după-amiază, generalul în rezervă, fost Şef al Marelui Stat Major al Armatei Române, Mircea Chelaru (foto), a venit şi el la Spitalul Floreasca. "Am intrat la el, l-am văzut, este inconştient", ne-a declarat generalul Chelaru.

Păunescu are insuficienţă multiplă de organe

Ne puteți urmări și pe Google News

Ieri, doctorul Şerban Brădişteanu declara pentru EVZ că starea de sănătate a poetului Adrian Păunescu s-a ameliorat faţă de săptămâna trecută când a fost internat la Spitalul de Urgenţă "Floreasca" din Bucureşti. "Pacientul se află într-o stare mai bună decât atunci când a venit, dar încă suntem rezervaţi în privinţa prognosticului final pentru că nu avem toate investigaţiile făcute, iar în medicină nu poţi fi niciodată sigur că pacientul e în afara oricărui pericol", ne-a declarat medicul Şerban Brădişteanu Medicul mai spunea că Adrian Păunescu are insuficienţă de organe (cardiac, renal, hepatic, respirator). Adrian Păunescu, de pe patul de spital: "Ce mult contează să nu fii singur pe pământ" Poetul Adrian Păunescu a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca în 26 octombrie. El a cerut ca datele despre starea lui de sănătate să fie furnizate doar de fostul senator PSD Şerban Brădişeanu.

În urmă cu o săptămână, pe 27 octombrie, Adrian Păunescu a publicat un editorial în care scria despre perioada dificilă prin care trece. "De când am acceptat această soluţie, în ochii mei s-au schimbat toate: şi culorile, şi mişcările lumii, şi scara de valori. Au retrogradat vanităţile şi s-au impus brusc, din nou, valorile etern umane. Mi-am dat seama, încă o dată, ce mult contează să nu fii singur pe pământ. Mi s-a arătat, întreagă, nimicnicia de a mă supune banului şi puterii, deşi, fără un minimum de bani şi de putere, nici unul dintre noi nu şi-ar putea procura alimente, medicamente, confortul elementar", scria poetul miercurea trecută.