Adrian Năstase: „Votul cetățeanului nu va mai conta, se va frauda electronic”. Cum vede alegerile din PNL

sursa: arhivă EVZ

Fostul lider al PSD, Adrian Năstase, a declarat, marți în cadrul unei emisiuni televizate, că la alegerile viitoare votul cetățeanului nu va mai conta, se va frauda electronic. El s-a referit și la alegerile din PNL, din această toamnă.

Referitor la alegerile viitoare, Năstase a precizat că nu mai este aşa de convins că va conta votul obișnuit.

„Am privit cu multă atenție ce se întâmplă și cred că mecanismele de folosire a trolilor, inteligență artificială care este şi a fost experimentată în alegerile din Statele Unite, dar și la noi lucrurile astea se întâmplă în momentul de faţă. Sunt absolut convins că lucrurile acestea se vor întâmpla", a spus Adrian Năstas

Adrian Năstase a comentat la Antena 3 situaţia în care se află partidele politice în contextul scandalului din interiorul PNL.

„În interiorul PNL, după Congres, coabitarea celor doua aripi va fi destul de dificilă. O anumită hemoragie de membri de la vârf se va produce în mod categoric. Unii dintre ei vor încerca să inventeze o formulă politică. Alții vor dori sa reactiveze anumite variante care au existat în timp. Alţii vor încerca să domesticească USR. Variante vor fi destul de multe”, a spus Adrian Năstase.

Orban mai interesant decât Cîțu

El a spus că este mai interesat de Orban decât de Cîțu și că dacă ar fi sfătuitorul primului, în momentul în care ar ajunge la concluzia că nu poate învinge în Congresul PNL, atunci ar trebui să apeleze la mișcarea prin care Victor Ponta a preluat PSD de la Mircea Geoană. Adică: „ În 2000 când Geoana si-a construit o echipa de președinți de organizații să vină împreuna cu ele să câștige, a dublat numărul de delegați de la București, a organizat Congresul la Romexpo, atunci era clar ca nu am nicio șansa să câștig, așa am anunțat că renunță și că îl susțin pe Ponta și Ponta a câștigat”.

Mai mult, Năstase a spus că: „Orban are încă o sensabilitate suveranistă. Poate și din cauza vârstei, a educației. Este mult mai legat de o anumita abordare clasica a liberalilor. Cîtu are un cu totul alt profil”.

Referitor la o rupere a PNL după Congresul din toamnă, Adrian Năstase este convins că o coabitarea a celor doua aripi va fi destul de dificila. „Unii dintre ei vor încerca sa inventeze o formula politica. Alții vor dori sa reactiveze anumite variante care au existat in timp. Alții vor încerca sa domesticească USR. Variante vor fi destul de multe. Unii dintre ei ar putea sa treacă la PSD. (...) După Congresul PNL, unii lideri liberali ar putea încerca să înființeze un nou partid, alții s-ar putea orienta către reactivarea unor formațiuni mai vechi, a declarat marți”, a profețiț fostul lider PSD.