Adrian Diaconu, campion mondial la box!

Adrian Diaconu, campion mondial la box!

Pugilistul român Adrian Diaconu a cucerit aseară titlul interimar la categoria semigrea a versiunii WBC, la capătul unui meci foarte greu, decis la puncte, în faţa americanului Chris Henry. Partida, disputată la Sala Polivalentă din Bucureşti, a fost pe muchie de cuţit, cei doi sportivi fiind, la start, neînvinşi (Diaconu - 24 de victorii, Henry - 21 de victorii). Schimburile de lovituri au fost extrem de dure, ambii pugilişti trecând, pe rând, pe lângă o victorie înainte de limită.

Henry a fost salvat doar de gong în repriza a 8-a, în timp ce Diaconu a cedat spre final, când americanul l-a „trăsnit“ cu lovituri năprasnice în ultimele reprize. "Rechinul“ Diaconu a fost însă desemnat învingător în unanimitate de către arbitri. „Sunt cel mai fericit! Nici nu pot exprima în cuvinte ceea ce simt acum! A fost cel mai frumos meci din viaţa mea“, a reuşit să îngaime, la final, campionul Diaconu, plângând în hohote.

În urma acestui triumf, Diaconu (supranumit şi Tyson cel alb) a obţinut nu numai bursa de 600.000 de dolari, ci şi dreptul de a lupta pentru centura de campion, în cel mult 120 de zile, cu deţinătorul titlului, americanul Chad Dawson.

Susţinut de Băsescu

Ne puteți urmări și pe Google News

Sala „Polivalentă“ a fost arhiplină aseară, peste 6.000 de oameni dorind să asiste pe viu la Gala „Invincibilii“. Meciul Diaconu - Henry a fost urmărit din tribunele sălii „Ioan Kunst Ghermănescu“ de numeroase personalităţi, în frunte cu Traian Băsescu, preşedintele României. În afară de preşedinte, Diaconu a mai fost susţinut de Adriean Videanu, primarul oraşului Bucureşti (huiduit de spectatori), dar şi de mulţi oameni de fotbal, printre care Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Victor Piţurcă, Mihai Stoica, Viorel Păunescu şi Ilie Balaci. Nu au lipsit nici „greii“ boxului: Lucian Bute, Leonard Doroftei şi Mihai Leu.