Evenimentul Zilei > Actualitate > Mișcare-BOMBĂ a celui mai cunoscut INTERLOP din Iași. Vrea să iasă din PUȘCĂRIE cu orice PREȚ
Mișcare-BOMBĂ a celui mai cunoscut INTERLOP din Iași. Vrea să iasă din PUȘCĂRIE cu orice PREȚ

Mișcare-BOMBĂ a celui mai cunoscut INTERLOP din Iași. Vrea să iasă din PUȘCĂRIE cu orice PREȚ

Adrian Corduneanu, cunoscut și ca „Beleaua”, încarcerat în condiții grele, în Penitenciarul Gherlea. Acesta este păzit în permanență de gardieni. Cu toate că își execută pedeapsa în regim de maximă siguranță și este inclus în categoria deținuților cu risc pentru unitate, Corduneanu cere să fie eliberat. Prin urmare, „Beleaua” a depus la Judecătoria Gherla o cerere de liberare condiționată.

Ba mai mult, pentru a se asigura că șansele lui de a scăpa de închisoare cresc, Beleaua a cerut amânarea procesului până în ianuarie, motivând că trebuie să își angajeze avocat Astfel, pe 4 ianuarie, judecătorii vor decide dacă îl vor elibera condiționat sau nu pe Corduneanu.

Potrivit unor surse judiciare, acesta a avut un comportament în conformitate cu regulile penitenciarului, însă numele său și apartenența la lumea interlopă sunt cele care îi mențin regimul de executare dur stabilit de reprezentanții Penitenciarului Gherla, scrie Cancan.

Adrian Corduneanu este închis din aprilie 2016 și execută o pedeapsă de patru ani și opt luni primită pentru șantaj. Alături de un prieten, Ionel Bogdănici, „Beleaua” ar fi şantajat un agent de vânzări de la o firmă ce vinde betoane. 

Procurorii spun că cei doi interlopi ar fi primit 1.000 de euro şi 30.000 de lei de la agentul şantajat, după ce victima i-a „supărat“, refuzând, în primă fază, să le redirecţioneze clienţi. Se întâmpla în octombrie 2015, atunci când Adrian Corduneanu l-ar fi lovit cu palmele peste urechi pe T.P. şi l-ar fi înţepat cu cuţitul în picior.