Şi asta în ciuda faptului că – potrivit normelor în vigoare – membrii cabinetului pot folosi aparatele de zbor ale ministerelor doar în interes public.

Potrivit unor surse guvernamentale, Cristian Adomniţei a participat, sâmbătă, la şedinţa restrânsă de guvern, convocată de premierul Tăriceanu pe tema deciziei Camerei Deputaţilor de a aproba majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice. „Pentru că Adomniţei s-a plâns că va întârzia la cununia civilă, Cristian David s-a oferit să-l transporte cu elicopterul până la Albiţa – unde acesta din urmă avea programată o verificare la Poliţia de Frontieră. Cei doi au bătut palma, mai ales că din delegaţia ministrului internelor mai făceau parte doar două persoane“, au completat sursele citate.

Oficialii Ministerului Internelor au declarat ieri pentru EVZ că „prezenţa ministrului Cristian Adomniţei în elicopter nu a impietat în niciun fel misiunea şi nu a împlicat costuri suplimentare“. La rândul său, ministrul Adomniţei a explicat că a preferat să meargă cu elicopterul decât să parcurgă cinci ore cu maşina care, oricum, îl aştepta la ieşirea din sediul guvernului. „Am aflat în timpul şedinţei de la Palatul Victoria că ministrul David avea o întâlnire la Huşi. L-am întrebat dacă are loc în elicopter. A spus că are şi am preferat să merg cu elicopterul“, a conchis Adomniţei.

Ministrul Cristian Adomniţei s-a întors ieri-dimineaţă în minister, pentru a continua discuţiile cu sindicatele, iar luna de miere „o va avea după alegeri“, după cum a susţinut.

Aseară, premierul Călin Popescu- Tăriceanu a precizat că ministrul educaţiei va suporta „consecinţele politice“ dacă a utilizat un elicopter al Internelor pentru a ajunge la propria-i cununie. „Este o atitudine care nu are ce să caute la un ministru (…). Consecinţele politice ale unui astfel de gest trebuie să le suporte persoana în cauză“, a spus Tăriceanu.