"Adomniţei este simbolul perfect al guvernării Tăriceanu. Adomniţei a fost cel mai prost ministru pentru Educaţie pe care l-a dat Iaşiul. PNL este un partid al afacerilor şi al grupurilor de interese, iar PSD este un partid şantajabil şi care şantajează", a declarat liderul PD-L, Emil Boc.

"Noi susţinem majorarea salariilor profesorilor, dar cu o condiţie: Educaţia să primească 6% din PIB. Dacă Educaţia primeşte 6% din PIB, atunci elevii pot beneficia de un învăţământ de calitate 100%. Însă nu e totul să se aloce fonduri, aceşti bani trebuie să fie utilizaţi în interesul elevilor şi al cadrelor didactice", a continuat Boc.

La rândul său, Daniel Funeriu, coordonatorul programului pentru Educaţie al PD-L, a declarat că "educaţia reprezintă cea mai profitabilă investiţie pe care o poate face România" şi că programa şcolară trebuie gândită pentru elevi, şi nu pentru ca profesorii să îşi poată face norma.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a revocat, săptămâna trecută, din funcţia de ministru al Educaţiei pe Cristian Adomniţei, propunându-l în locul acestuia pe Anton Anton, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare şi Ştiinţă.

Sursa: Mediafax