Băieții au fost condamnați, în luna noiembrie, la 7 și 6 ani de închizoare cu executare într-un centru de detenție al minorilor. Ei se fac vinovați de săvârșirea infracțiunii de omor cu premeditare, furt în scop de folosință, furt calificat, iar unul dintre ei și pentru conducere fără permis.

Amintim faptul că adolescenții, în vârstă de 15 și 17 ani la momentul crimei, sunt acuzați că în noaptea de 12 spre 13 iunie ar fi ucis un bărbat în vârstă de 77 de ani, taximetrist în Lugoj. Ei plănuiseră să ucidă pe cineva, pentru a face rost de o mașină cu care să fugă de acasă, așa că au chemat un taxi, iar șoferul a ajuns să fie victima. L-au așteptat pe taximetrist în fața parcului din localitatea Darova, iar imediat după ce au urcat, l-au atacat pe șofer cu un cuțit în zona feței, a gâtului și a pieptului, iar apoi l-au mutat de la volan și au plecat cu mașina, aruncându-i, ulterior, cadavrul, în pădurea de la Sinersig, aflată în drum spre Timișoara.

„În fapt, s-a reținut că, în noaptea de 13/14.06.2018, după o înțelegere prealabilă privind uciderea unei persoane cu scopul de a obține un autoturism pentru a fugi de acasă, cei doi minori au comandat un taxi pe care l-au așteptat în fața parcului din loc. Darova, județul Timiș. După urcarea în taxi, cei doi minori i-au aplicat conducătorului auto, în vârstă de 77 de ani, mai multe lovituri cu cuțitul în zona feței, a gâtului și a pieptului, provocând decesul victimei. Ulterior, cei doi minori au plecat cu autoturismul condus de unul dintre aceștia, transportând trupul victimei într-o zonă forestieră din preajma Orașului Buziaș, unde l-au abandonat, după care s-au deplasat cu autoturismul în Municipiul Timișoara”, transmit, în rechizitoriu, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Momentul crimei a fost surprins de camerele de supraveghere montate pe clădirea Primăriei Darova. După ce au abandonat cadavrul minorii au ajuns în Timișoara. Aici s-au plimbat haotic prin oraș până ce au rămas fără combustibil și au abandonat mașina aproape de Parcul Copiilor. Trupul neînsuflețit a fost descoperit abia în 23 iunie.

Luni, magistrații Curtii de Apel Timișoara au dat sentința definitivă în acest caz, schimbând pedepsele inițiale. Astfel, Adrian Avadanei va sta într-un centru de detentie pentru minori timp de 10 ani, iar Mihai Klug  va petrece următorii 9 ani după gratii.