Evenimentul Zilei > Actualitate > ADN-ul face femeile tot mai frumoase
ADN-ul face femeile tot mai frumoase

ADN-ul face femeile tot mai frumoase

Reprezentantele sexului frumos devin din ce în ce mai atrăgătoare, iar secretul nu constă în operaţii estetice, după cum dovedesc studiile efectuate în ultimul timp.

Femeile devin din ce în ce mai frumoase , iar "cum în natură nimic nu moare ci totul se conservă, aşa se întâmplă şi cu frumuseţea fizică", subliniază studiile.
Între timp, bărbaţii rămân la fel de atrăgători ca în timpurile neanderthaliene, iar toate acestea se întâmplă datorită evoluţiei naturale.
Cel puţin acestea sunt concluziile la care s-a ajuns cu ajutorul a două studii, unul realizat de Markus Jokela, cercetător la Universitatea din Helsinki, şi rea lizat de Satoshi Kanazawa, psiholog evoluţionist la London School of Economics.
Concluziile combinate ale studiilor arată că femeile atrăgătoare tind să aducă pe lume mai mulţi copii decât femeile neatrăgătoare (conform studiului lui Jokela) şi că dau naştere la fete mai degrabă decât la băieţi, cărora le transmit genele responsabile pentru aspectul fizic plăcut (conform studiului Kanazawa).
Cercetările lui arată că femeile frumoase au cu 16% mai mulţi copii decât femeile mai puţin atractive, în timp ce femeile foarte atractive au cu 6% mai mulţi copii decât cele mai puţin atractive.
Când vine vorba despre bărbaţi, se pare că cei mai puţin atractivi au cu 13% mai puţini copii decât cei atractivi. "Ironia sorţii!", consideră Satoshi Kanazawa.
Caracteristicile fizice ale părinţilor
Rezultatele studiului făcut de Kanazawa "sunt mai clare", după cum subliniază revistele americane cu profil ştiinţific. Kanazawa susţine că părinţii frumoşi tind să conceapă fete mai degrabă decât băieţi, aceasta fiind o strategie a evoluţiei naturale programată în ADN-ul uman.
Conform unor studii citate de Kanazawa, e cu 36% mai puţin probabil ca primul copil al unor părinţi care arată bine să fie băiat: "Atractia fizică e o trăsătură foarte apreciată, care creşte proporţional cu succesul de reproducere al fiicelor mai degraba decât al fiilor. Odată devenite adulte, fetele păstrează caracteristicile fizice ale părinţilor, iar tiparul se repetă generaţie de generaţie.
Sharon Stone: cel mai bun exemplu
Cercetătorii o dau drept exemplu pentru faptul că "sexul frumos devine din ce în ce mai frumos" pe actriţa Sharon Stone. "Este cu siguranţă cea mai sexy din generaţia sa. La 54 de ani arată excelent, iar bărbaţii tineri o găsesc foarte atrăgătoare", spun specialiştii.
"Sharon Stone dovedeşte încă odată că este o femeie sigură pe ea, conştientă de faptul că arată bine şi dispusă să renunţe la pre judecăţi, pentru a-şi trăi viaţa mai mult. Este scris în ADN-ul ei!".
Odată devenite adulte, fetele păstrează caracteristicile fizice ale părinţilor
Viaţa e nedreaptă: ele evoluează ei nu!
Prin urmare "genele frumuseţii" sunt transmise disproporţional la urmaşii de sex feminin astfel încât de-a lungul secolelor femeile devin din ce în ce mai atrăgătoare în timp ce nivelul de atractivitate al bărbaţilor rămâne neschimbat.
Studiul lui Jokela împarte femeile în trei categorii, identificând nivelul de atractivitate cu frumuseţea fizică: femei foarte atrăgătoare (foarte frumoase), femei atrăgătoare (frumoase) şi femei mai puţin atrăgătoare.
Pe de altă parte, "dacă părinţii mai atractivi concep fete, şi dacă atracţia fizică e moştenită, atunci e logic că de-a lungul generaţiilor femeile devin treptat mai atractive fizic decât bărbatii", susţine Kanazawa.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.