Evenimentul Zilei > Social > ADMITERE LICEU 2018. Trucuri pentru ABSOLVENȚII școlii generale. Cum se COMPLETEAZĂ FIȘELE DE ÎNSCRIERE
ADMITERE LICEU 2018. Trucuri pentru ABSOLVENȚII școlii generale. Cum se COMPLETEAZĂ FIȘELE DE ÎNSCRIERE

ADMITERE LICEU 2018. Trucuri pentru ABSOLVENȚII școlii generale. Cum se COMPLETEAZĂ FIȘELE DE ÎNSCRIERE

ADMITERE LICEU 2018. Ministerul Educației Naționale a oferit o serie de trucuri pe care absolvenții școlii generale le pot folosi la completarea fișelor de înscriere la liceu.

ADMITERE LICEU 2018. Ministerul Educației Naționale recomandă "completarea fișei cu un număr suficient de opțiuni, pentru a evita situațiile nedorite". Instituția precizează că "numărul total de locuri alocat în învățământul liceal de stat este suficient pentru repartizarea tuturor candidaților, condiția esențială fiind exprimarea unor opțiuni realiste".

ADMITERE LICEU 2018. Ministerul Educației a publicat un ghid al admiterii computerizate, pentru a-i ajuta pe părinți și elevi să completeze fișele de admitere la liceu. Iată mai jos sfaturile Ministerului, pentru optimizarea șanselor ca elevul să intre la clasa pe care și-o dorește:

ADMITERE LICEU 2018. 1. Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni. Nu vei fi dezavantajat.

ADMITERE LICEU 2018. 2. Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat.

ADMITERE LICEU 2018. 3. Încheie cu opţiunile cel mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe fişă, pentru siguranţă. Este preferabil să intri la un liceu care nu îţi place, decât să nu intri deloc.