Evenimentul Zilei > Monden > Adio, „Românii au Talent”. Vedeta TV a rupt contractul cu PRO TV
Adio, „Românii au Talent”. Vedeta TV a rupt contractul cu PRO TV

Adio, „Românii au Talent”. Vedeta TV a rupt contractul cu PRO TV

Actorul Florin Călinescu a decis să pună pauză carierei în televiziune și revine în politică. El a fost ales președinte al Partidului Verde. Călinescu a explicat că i-a anunțat deja pe cei de la Pro TV și nu va mai fi jurat în cadrul emisiunii „Românii au talent!”.

„Nu am fost dat afară de niciun PRO TV. Eu i-am anunțat că mă îndrept spre politică. E evident că în urma acestei decizii, nu mai pot apărea la televizor în emisiuni precum cea de la PRO TV, conform reglementărilor CNA.

Eu i-am anunțat pe cei de la PRO TV acum o lună, de intențiile mele, civilizat, luăm o pauză”, a declarat Florin Călinescu potrivit Antena3.ro.

În urmă cu o lună s-a scris despre o posibilă înscriere a lui Florin Călinescu în PSD. Actorul a negat atunci varianta, dar și-a recunoscut prietenia cu primarul sectorului 1, Daniel Tudorache.

Călinescu a mai încercat o dată cariera politică. A fost membru PNL și a candidat în 2008 pentru un post de senator de Argeș, dar nu a fost ales.

În vârstă de 63 de ani, Florin Călinescu este de profesie actor, dar a devenit după 1990 una dintre cele mai importante personalități din lumea televiziunii.

A fost ani de zile una dintre vedetele PRO TV, post de la care a plecat la Tele7 ABC, a condus două ziare – Știrea Zilei și Academia Cațavencu – a fost director al Teatrului Mic din București, pentru ca în 2015 să se întoarcă la PRO TV.

Partidul Verde a fost fondat în noiembrie 2005. Formațiunea este singurul partid politic din România membru al Verzilor Europeni. Este membru cu drepturi depline în European Green Party (EGP), reprezentat prin Grupul Verzilor în Parlamentul European. Partidul Verde din România are un vot în cadrul Consiliului EGP, forul lărgit de conducere al Verzilor Europeni, care se întrunește de două ori pe an.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.