Adi Despot a criticat comportamentul pe care l-a avut, acum câteva luni, pe scenă, solistul trupei Holograf, Dan Bittman care, invitat să cânte pe o scenă din sectorul 5 al Capitalei, l-a lăudat pe primar, moment devenit viral pe internet.

”Un artist care urcă pe scenă nu ar trebui să-i mulţumească niciodată „domnului primar” sau altui politician. Eu mulţumesc publicului”, a spus Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie în emisiunea „În faţa ta” de la Digi24.

Mai mult decât atât, Adi Despot îi ”atinge” la modul elegant, dar dur, pe cei care fac compromisuri politice pentru a face bani. „Sunt mai multe feluri de artişti. Sunt artişti pentru care noţiunea de compromis nu există. Ei sunt cei mai fericiţi. Nu au niciun fel de probleme, nu au o problema să facă hora cu primarul pe scenă. Sunt genul de artişti cărora li se pune o sumă de bani pe masă şi ei iau. (…) Cea mai importantă lecţie de viata pe care am învăţat-o e să înveţi să laşi banii pe masă. Nu îmi trebuie, nu fac lucrul ăsta. Sunt artişti care nu au problemele astea. Artiştii mainstream nu au probleme de conştiinţa. Fac meseria asta nu din dorinţă nebună de a se exprima, pentru ei muzica nu e o terapie, o artă. Pentru ei e doar meserie, dacă făceau lucrul ăsta sau vindeau pâine, şuruburi sau flori e acelaşi lucru. Eu sunt artist trebuie să cânt şi să câştig bani”, a spus Adrian Despot.

”Mi-am promis să fac muzică numai aşa cum simt şi cum îmi place. Muzică cu personalitate, cu suflet, cu zgomot, cu mesaj, muzică ce arată cu degetul şi trage semnale de alarmă. Nu mi-am încălcat promisiunea faţă de muzică şi nici faţă de mine. În branşa mea, asta e cea mai tare senzaţie, să ai coloană… muzicală!”, mai spunea, cu ceva vreme în urmă Adi Despot.

 

Dan Bittman (56 de ani) a reacţionat la criticile dure primite după ce a prezentat un eveniment organizat de primarul Sectorului 5, Daniel Florea. Cei mai mulţi s-au declarat dezamăgiţi de faptul că artistul l-a lăudat pe edil, însă cântăreţul susţine că nu trebuie să se justifice şi consideră că „România e bolnavă de ură“.
Dan Bittman a fost criticat după ce a ţinut un discurs la evenimentul organizat ăn luna septembrie de primarul Daniel Florea, care marchează 50 de ani de la prima atestare documentară a Sectorului 5, şi pe care solistul trupei Holograf l-a prezentat. ”Doamnelor şi domnilor, în aplauzele dumneavoastră, vreau să-l invit în scenă pe domnul primar al Sectorului 5, domnul Daniel Florea! Dom’ primar, dar văd că… merge bine treaba aici, în Sectorul 5, nu ştiu… Extraordinar, toată lumea-i fericită“, şi-a început artistul discursul de prezentare.  

 

„Suntem singurul Sector cu spor pozitiv din Bucureşti“, a explicat, de lângă Bittman, primarul PSD Daniel Florea. „Să dea Dumnezeu să rămâneţi aşa (…). Văd că toată lumea e fericită, bucuroasă şi asta înseamnă că domnul primar face o treabă foarte bună. Felicitări!“, a mai spus Bittman la evenimentul care a costat, potrivit Recorder, 700.000 de euro.