J. Randy Taraborrelli face dezvăluiri despre Michael Jackson în cartea "Michael Jackson: The Magic And The Madness” şi, mai mult, a extins mărturisirile şi în cotidianul britanic Daily Mail. Controversele cu privire la viaţa intimă a lui Michael sunt tot mai asidue, mai ales că se apropie data de 29 august, zi în care megastarul, dacă ar mai fi trăit, ar fi împlinit vârsta de 54 de ani.
„Ştiu că este virgin”
Taraborrelli spune că „chiar şi mama lui Michael era îngrijorată pentru că ieşea foarte rar cu fete. Sex appeal-ul de care deborda pe scenă părea să îl epuizeze în lumea reală”. Nimeni nu credea că Michael a avut relaţii cu Tatum O’Neal sau Brooke Shields, chiar dacă starul afirma acest lucru. Tatum chiar i-a povestit unui prieten: "Cum poate să aibă o fată o relaţie cu el? Când suntem împreună este atât de timid, că abia scoate două cuvinte. Ştiu că este virgin. Mă întreb dacă nu cumva îi e frică să facă sex. Nu pare foarte interesat".
Conform dezvăluirilor din carte, pentru public, Michael era o enigmă: excentric, dar asexual. „Era o figură contradictorie, în loc să se maturizeze, parcă regresa, cumpăra jucării şi era înconjurat de copii”, spune Taraborrelli care subliniază că Michael a început să îşi facă prieteni băieti cu vârste cuprinse între 10 şi12 ani, cu care se juca de parcă ar fi avut şi el aceeaşi vârstă. „Erau cowboy sau indieni şi se rostogoleau pe iarbă de parcă ar fi vrut să retrăiască acum copilăria de care nu avusese parte.
Încă de la vârsta de 9 ani, Michael vedea femei goale sau travestiţi intrand pe aceeaşi scenă pe care cânta împreună cu familia sa. În plus, tatăl lui obişnuia să intre cu două femei în dormitor, iar fraţii săi tratau fanele doar ca pe nişte obiecte sexuale. Aceste lucruri nu trebuiau însă niciodată povestite acasă, mamei sale, care era adeptă a Martorilor lui Iehova, şi care îl învăţase pe Michael că pofta trupească e păcat”.
Primul scandal
Michael şi Jordie Chandler s-au cunoscut când maşina starului s-a stricat pe o stradă din Beverly Hills. Patronul unei firme care oferea masini de închiriat s- a oferit să îi dea o mână de ajutor. L-a invitat pe Michael în birou, şi i-a făcut cunoştinţă cu fiul său, Jordan (alintat de părinţi cu numele Jordie), un mare fan al starului. În următoarele luni, Jordie şi şi sora lui aveau să primească de la cântăreţ jucării în valoare de 10.000 de dolari. Apoi, i-a invitat la frumoasa şi excentrica lui reşedinţă, Neverland. "Am toate acestea, dar de fapt nu am nimic", i-a spus el lui Jordie. "Ne ai pe noi acum", a zis atunci Jordie îmbrăţişându-l pe Michael.
Starul a exclamat "Noua mea mică familie". Cu Jordie, Michael avea un pact ciudat: "Să nu crească niciodată şi să trăiască cu mine la Neverland pentru totdeauna". Părinţii lui Jordie nu au văzut cu ochi buni această relaţie. Într-o zi, în timp ce era la stomatolog, lui Jordie i-a fost dat aşa numitul "gaz al adevărului" şi apoi a fost întrebat dacă Michael i-a atins vreodată penisul. Ameţit, băiatul a răspuns afirmativ. Băiatul va povesti apoi la psiholog despre mai multe episoade de masturbare şi sex oral cu Michael. Nu a trecut mult până când Jordie dădea declaraţii la poliţie, şi totul a apărut în presă.
„Sexualitatea lui era ambiguă”
Pe fondul acuzaţiilor pe care Jordie Chandler şi familia sa i le aduceau, în 1994, Michael se căsătoreşte cu Lisa Marie Presley. Lisa Marie avea multe în comun cu Michael: amândoi se fereau de lumea reală, nu avuseseră copilărie şi credeau că sunt suflete pereche. „Din conversaţiile pe care le-am avut cu amândoi, sunt convins că mariajul lor nu a fost de convenienţă. Şi, conform celor spuse chiar de Lisa, Jackson era un amant minunat”, mai spune Taraborrelli. „Deşi ea admitea că sexualitatea lui era ambiguă”.
Între timp, în New York Post apărea titlul "Peter Pan sau pervers?", o întrebare care îl va urmări pe stare pentru tot restul vieţii. În cele din urmă s-a ajuns la o înţelegere, şi Michael a plătit 20 de milioane de dolari familiei lui Jordie pentru a pune capat scandalului. „Îl săruta pe baiat cu pasiune şi mâinile i se plimbau pe tot corpul lui", mărturisea presei, în 2005, Ralph Chacon, un fost angajat a lui Michael Jackson, care declara că l-a suprins pe cântăreţ în timpul unui act sexual oral cu un băieţel pe care l-a recunoscut apoi ca fiind actorul Macaulay Culkin, băieţelul neastâmpărat din seria „Singur acasă”.
"Erau într-un jacuzzi şi Jackson l-a sărutat pe umeri, pe spate şi apoi… mai jos. Am mai asistat la o scenă în care Michael îl săruta pe un alt băieţel pe un teren de golf". Era vorba despre Jordie, cel a cărui familie lansa procedura extrem de mediatizata impotriva lui Jackson.
„Prietena” Debbie
Revenind la viaţa cu Lisa, îi plăcea ca ea să poarte bijuterii în pat şi să joace diverse roluri. „Prima dată după ce au făcut dragoste, Lisa a aprins lumina, iar Michael a fugit la baie pentru a nu-l vedea dezbrăcat. După 20 de minute a revenit în cameră machiat şi îmbrăcat cu o robă de mătase!”, notează autorul în cartea despre Michael.
A fost dezamăgit că Lisa nu a rămas gravidă, iar Lisa ajunsese la concluzia că misiunea de a-l salva pe Michael este mult mai grea decât a crezut iniţial. Au început să o enerveze obiceiurile lui şi faptul că tânjea după copilăria pierdută.
Michael avea o prietenă pe nume Debbie, care provedea dintr-o familie bogată, dar care nu avea niciodată bani, umbla cu o gaşcă de motociclişti şi bea cot la cot cu aceştia. S-au cunoscut în cabinetul doctorului dermatolog, unde ea lucra ca asistentă. La un moment dat, Michael a încercat să îşi albească scrotul cu o cremă şi „experimental” a dat greş. Debbie l-a ingijit atunci, iar el i-a dăruit o maşină în semn de recunoştinţă.
În acest timp, mariajul cu Lisa era pe sfârşite. Iar Michael avea deja un plan: "Prietena mea Debbie a fost de acord să îmi nască un copil”. Debbie va declara mai târziu că nu au făcut niciodată sex, şi cei doi copii pe care i- a născut, nu sunt biologic ai lui Michael. În 2002 se naşte al treilea copil al starului, Prince Michael II, cu o mamă surogat necunoscută. Michael îşi face copilul celebru ţinându-l în gol, sub ochii presei, de la înălţimea ferestrei unui hotel din Berlin şi creând astfel o aprinsă polemică.
În 2003 este difuzat documentarul "Living with Michael Jackson" („Trăind cu Michael Jackson”), în care apare un băieţel în vârstă de 13 ani, care va intenta o acţiune în justiţie contra starului, povestind cum adesea a petrecut noaptea împreună cu fratele său în camera lui Michael. După trei luni de anchetă, poliţia întreprinde o vastă perchezitie la Neverland, apoi Jackson se predă poliţiei şi este arestat. Petrece ceva mai mult de o oră în detenţie, este eliberat pe cauţiune, pentru ca mai apoi să fie pus sub acuzare oficial pentru agresiune sexuală.
În 2004 Jackson pledează nevinovat în prima sa apariţie în faţa justiţiei, transformată într-un mare spectacol mediatic. În 2005 este achitat…
Homosexual şi controlat
Mare parte a dezvăluirilor lui Taraborrelli au ca „suport documentar” informaţii apărute în presă de-a lungul vremii, dar au fost catalogate drept „cele mai tari” după cele ale unui bun prieten din copilărie al vedetei, David Gest, fostul soţ al cântăreţei Liza Minelli.
Gest a făcut publice secrete din viaţa sexuală a lui Michael într-o biografie în care accentul a căzut pe faptul că starul şi-a început viaţa sexuală cu o prostituată plătita chiar de tatăl său, dar şi pe faptul că megastarul a primit propuneri sexuale de la directorul unei case de producţie.
Nu demult au apărut şi dezvăluirile jurnalistului de investigaţie Ian Halperin. Acesta a petrecut cinci ani în apropierea lui Michael Jackson şi bineînţeles că are şi el mărturisiri despre viaţa starului, bine rânduite într-o carte.
„Megastarul nu mai putea cânta din cauza unei boli pulmonare genetice, era homosexual şi era controlat de organizaţia militanta pentru drepturile persoanelor de culoare Nation of Islam” , a declarat Halperin pentru SundayMail. "Michael Jackson este exemplul perfect al persoanei distruse de nivelul de glorie pe care l-a atins", explica în 2008 Robert Thompson, profesor de media la Universitatea din Syracuse, New York.
Epilog
Jordan Chandler , cel care l-a acuzat în 1993 pe Michael de pedofilie, a recunoscut după moartea lui Michael Jackson că totul a fost o înscenare. "Nu am intenţionat niciodată să îl distrug pe Michael, dar tatăl meu m-a pus să spun numai minciuni. Totul a fost o minciună a tatălui meu care vroia sa scăpe de sărăcie. Acum nu mai pot să îi spun lui Michael cât regret răul pe care i l-am făcut şi nici nu mai pot spera ca el să mă ierte"…
<iframe width="638" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/pGS74WiNn9s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>