Vizita Papei la București s-a desfășurat, în prima zi, ireproșabil din punct de vedere al securității. Sanctitatea Sa a beneficiat de cele mai bune servicii de pază ale SPP – asigurată de ofițeri renumiți în întreaga lume pentru profesionalismul cu care acționează.

De asemenea, pentru Papa Francisc s-au pus la dispoziție toate forțele SMURD, secretarul de stat Raed Arafat urmărind cu mare atenție fiecare gest al marelui catolic dintr-o lojă specială.

Forțele extraordinare ale Armatei au fost și ele mobilizate, însoțite de forțele aeriene, care au survolat pe tot traseul Papei și în împrejurimi.

Niciun Summit sau o vizită a unui președinte de stat nu a beneficiat de o astfel de mobilizarea de securitate, iar asta i-a făcut pe credincioși să se întrebe de ce se cheltuiesc atât de mulți bani. Explicația este într-adevăr uluitoare.

Vaticanul recunoaște: „Suntem ținta numărul 1”

Presa italiană a relaltat în trecut faptul că cel mai amenințat om de pe planetă este însăși Papa, acesta primid sute de mesaje agresive zilnic.

Mai mult, niciun alt om din lume nu beneficiază de o astfel de pază și asta se datorează nu doar celor cu gânduri bolnave, ci și fanaticilor care deseori încearcă să se agațe de Papă, să-i rupă feșmintele sau să-i sărute mâna.

Din fericire, românii au înțeles mesajul

Înainte de vizita Sanctitâții Sale, pe rețelele de socializare a circulat un videoclip în care se vedea cum Francisc încerca să-și tragă mâna prinsă într-un val de sărutări ale credincioșilor.

În acest sens, românii s-au prezentat într-un mod onorabil, evitând astfel de momente stânjenitoare și mulțumindu-se doar cu scurte atingeri pe umăr.

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: