Evenimentul Zilei > International > Adevărul despre virusul mortal. Apelul disperat al unei asistente din China
Adevărul despre virusul mortal. Apelul disperat al unei asistente din China

Adevărul despre virusul mortal. Apelul disperat al unei asistente din China

O asistentă din regiunea chinezească Wuhan a postat, duminică, pe o rețea de socializare un videoclip în care afirmă că autoritățile dau informații false în legătură cu numărul persoanelor care au fost déjà infectate cu virusul ucigaș.

Asistenta lucrează la unul dintre spitalele din acea regiune și afirmă că aproximativ 90.000 de personae sunt afectate de coronavirus.

„Sunt în zona în care a izbucnit coronavirusul. Mă aflu aici să spun adevărul. În acest moment, provincia Hubei, inclusiv zona Wuhai, și chiar în toată China, 90.000 de oameni au fost infectați cu coronavirus”.

Asistenta avertizează oamenii să nu iasă afară din casă şi să se abţină de la sărbătorirea Anului Nou Chinezesc.

„Toţi cei care urmăriţi acum acest videoclip, nu ar trebui să mergeţi afară. Nu petreceţi. Nu mâncaţi afară. Anul Nou Chinezesc este în fiecare an, iar dacă rămâneţi în siguranţă acum, veţi putea sărbători cu familia anul viitor”, a spus asistenta.

Solicitând cu disperare noi aprovizionări cu materiale medicale, ea a afirmat că: „Nu îmi pasă ce spune guvernul. Vă voi spune totul pe reţelele de socializare. Vă rugăm pe toţi să donaţi măşti, ochelari şi haine de unică folosinţă pentru Wuhan. În prezent, resursele noastre nu sunt suficiente”, este mesajul alarmant al acesteia, potrivit antena3.ro