Cercetătorii de la Universitatea din Toronto au testat eficienţa faimoasei diete pe 1.455 de participanţi, iar în urma studiului, a rezultat că aşa-zisele asocieri alimentare cu anumite grupe de sânge sunt independente de acestea. „Modul în care un individ răspunde la această dietă nu are nimic de-a face cu grupa de sânge, ci mai degrabă cu sensibilitatea la un regim bazat mai mult pe vegetale etc”, susţine dr. Ahmed El-Sohemy, pentru dailymail.co.uk.
Dieta în funcţie de grupa de sânge a fost inventată de medicul homeopat Peter D’Adamo, autorul cărţii „Eat right for your type”. Teoria din spatele acestei diete este faptul că oamenii procesează în mod diferit alimentele în funcţie de grupa de sânge. Cei care consumă alimentele considerate potrivite pentru grupa lor de sânge îşi scad astfel riscul de boli cardiovasculare sau boli cronice.
Potrivit autorului dietei, persoanele cu grupa 0 ar trebui să consume în special proteine şi mai puţine alimente bazate pe carbohidraţi. Cei cu „A” sunt consideraţi vegetarieni, iar cei cu „B” pot mânca mai variat şi tolerează cel mai bine produsele lactate. Persoanele cu grupa de sânge AB, în schimb, funcţionează mai bine cu o combinaţie de alimente destinate celor cu grupele A şi B.

Te-ar putea interesa și: