Evenimentul Zilei > Actualitate > ADEVĂRUL despre TITANIC a ieşit la iveală. Ce s-a întâmplat în timpul şi după TRAGEDIE | GALERIE FOTO
ADEVĂRUL despre TITANIC a ieşit la iveală. Ce s-a întâmplat în timpul şi după TRAGEDIE | GALERIE FOTO

ADEVĂRUL despre TITANIC a ieşit la iveală. Ce s-a întâmplat în timpul şi după TRAGEDIE | GALERIE FOTO

După trei zile de la plecarea pe mare în prima şi ultima sa călătorie, pe 14 aprilie la ora 23:40, Titanicul s-a ciocnit de un aisberg şi s-a scufundat după doar 2 ore şi 40 de minute.

  MONSTRUL din Ucraina. Cum arată şi ce face BESTIA care îi UMILEŞTE pe cei mai puternici oameni | FOTO + VIDEO 

Dintre cele 2.224 de persoane care se aflau la bord, 1.514 şi-au pierdut viaţa. Pasagerii de la clasa I au avut prioritate în ocuparea celor 20 de bărci de salvare aflate la bordul vasului.

Dintre cei 325 de pasageri care au cumpărat bilete pentru a ocupa un loc de lux la bordul Titanicului, 202 au supravieţuit, adică 62,2% dintre aceştia. Dintre cei 285 de pasageri de la clasa a II-a, 118 au supravieţuit (41,4%), iar dintre cei 706 pasageri de la clasa a III-a, 178 au fost salvaţi (25,2%).

Conform raportului întocmit de Ministerul britanic al Comerţului, la clasa I se aflau şase copii, dintre care cinci au fost salvaţi. La clasa a doua se aflau 24 de copii care au supravieţuit cu toţii. La clasa a III-a, în schimb, dintre cei 79 de copii, doar 27 au fost salvaţi.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus, câteva informaţii uimitoare despre Titanic şi scufundarea sa.


  ARMATA ne-a MINŢIT timp de zeci de ani. Ce sunt, de fapt, OZN-urile pe care oamenii le văd pe cer | GALERIE FOTO