Evenimentul Zilei > International > ADEVĂRUL din spatele ARESTĂRII SPIOANEI ROMÂNCE. Care era INTERESUL lui PUTIN și al apropiaților săi
ADEVĂRUL din spatele ARESTĂRII SPIOANEI ROMÂNCE. Care era INTERESUL lui PUTIN și al apropiaților săi

ADEVĂRUL din spatele ARESTĂRII SPIOANEI ROMÂNCE. Care era INTERESUL lui PUTIN și al apropiaților săi

S-a aflat adevărul ce se ascundea în spatele arestării spioanei românce. Deși presa din Rusia a încercat să pună lucrurile într-o lumină diferită, interesele lui Putin au fost descoperite.

Arestarea Carinei Ţurcan, moldoveanca top-manager la Inter RAO, cel mai mare producător de energie electrică din Rusia, ar avea legătură nu cu activităţi de spionaj în favoarea României, aşa cum a încercat să acrediteze Moscova via mass-media, ci interesele de afaceri ale atotputernicului şef al companiei Rosnefti, Igor Secin, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, a afirmat joi cunoscutul expert rus Stanislav Belkovski, într-o emisiune la postul de radio Echo Moskvî (de opoziţie), transmite Agerpres.

De altfel, femeia originară din Republica Moldova, despre care s-a spus că are şi cetăţenie română -arestată vinerea trecută de către FSB – a respins acuzaţiile de spionaj, potrivit Interfax.

Igor Secin, care încearcă să-şi consolideze controlul asupra Inter RAO, putea să fi apreciat că Ţurcan nu îi este suficient de loială, a opinat Belkovski.

„La mijloc este încercarea lui Igor Ivanovici Secin de a prelua controlul asupra ‘Inter RAO’. El încearcă s-o facă prin arestarea unor persoane, printre care şi Carina Ţurcan. Femeia nu e niciun fel spioană româncă”, a opinat expertul rus.

Între timp, autorităţile ruse încearcă să elucideze modul în care Carina Ţurcan a obţinut cetăţenia rusă. Serviciile secrete ruseşti ar avea dubii în ceea ce priveşte legalitatea obţinerii de către aceasta a paşaportului rusesc, informează portalul Rosbalt. Documentul i-a fost remis în urmă cu 10 ani, în zona Volokolamsk din regiunea Moscovei, dar Echo Moskvî scrie că Ţurcan nu a deţinut vreo proprietate în această zonă şi nici nu a fost înregistrată aici.