Evenimentul Zilei > Actualitate > Adevăratul motiv pentru care și-a dat demisia ministrul Sănătății!
Adevăratul motiv pentru care și-a dat demisia ministrul Sănătății!

Adevăratul motiv pentru care și-a dat demisia ministrul Sănătății!

Liderii din Partidul Național Liberal au declarat pentru Evenimentul Zilei, că demisia ministrului Sănătății, Victor Costache are la bază cu totul alte motive decât criza provocată de epidemia cu noul coronavirus.

Astfel, spun sursele noastre, între premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Victor Costache au existat în ultimele două zile mai multe discuții foarte aprinse, legate de achiziția echipamentelor medicale și aparatura care este necesară pentru ca sistemul medical să reziste în fața acestei epidemii. ”Premierul a vrut control total pe achiziții, iar ministrul Costache și-a băgat picioarele și a plecat. Nu a vrut să fie complice la nimic”, a spus sursa EvZ.

Mai mult, întrebat ce face președintele României în acest timp, politicianul a mai spus că cel mai important om din statul român ”este foarte speriat” și ”stă ascuns”.

Legat de politica brutală de achiziții promovată în ultimele zile au existat mai multe informații că deja s-a dat drumul la achiziții ”la orice preț”, principalul criteriu ”fiind cel care aduce mai repede”, materialele sanitare.

De exemplu, o firmă dintr-o comună din Giurgiu, Romwine&Cofee SRL, a reușit să vândă Guvernului 1,75 milioane de măști de protecție, pentru 56 milioane lei, la un preț mediu de 32 lei bucata. Prețul este exorbitant în condițiile în care măști de acest tip, FFP2 sau FFP3, costă în medie 10 lei la alte firme.