Editura Evenimentul si Capital

ADEVĂRUL din spatele FLAGRANTULUI lui DRAGNEA. Schimburile de INFORMAȚII despre TEL DRUM dintre SRI și DNA

Autor: | | 1 Comentarii | 7674 Vizualizari

Victor Ponta a declarat că DNA a organizat în 2013 un flagrant în care ţinta era Liviu Dragnea. Potrivit fostului premier, Dragnea avea oameni în DNA, iar unul dintre aceştia, prin intermediul fostului secretar de stat Valentin Preda, a sustras o informație trimisă de SRI la DNA, despre Tel Drum.

Acest flagrant a fost un eșec, deoarece Liviu Dragnea ar fi fost informat de către o persoană importantă din SRI cu privire la ceea ce i se pregățește. Dosarul penal a continuat doar cu privire la intermediari, care au fost deja condamnaţi în primă instanţă.

Rechizitoriul DNA:

„În săptămâna 11 – 15 februarie 2013, inculpatul Manolachi Dan Emil a avut o discuţie de caz cu procurorul care instrumenta dosarul 67/P/2012 (dosar în care era vizată firma Tel Drum şi Liviu Dragnea - n.r.). În cadrul acestor discuţii, procurorul i-a solicitat inculpatului Manolachi Dan Emil să continue verificările în dosarul anterior amintit, sens în care i-a înmânat acestuia un alt document al S.R.I. înregistrat la această unitate sub nr. 0012176 din 25.01.2013.

Documentul a fost transmis Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în temeiul dispozițiilor art.11, lit. d din Legea 51/1991, fiind înregistrat sub numărul 0097 din 04.02.2013.

După ce a primit documentul anterior amintit, inculpatul Manolachi Dan Emil a mers la birou, l-a lecturat, constatând că înscrisul cuprinde date referitoare la societatea Tel Drum.

După ce a primit nota şi a văzut despre ce este vorba, la data de 13.02.2013, la orele 16:24, inculpatul Manolachi Dan Emil i-a transmis un SMS inculpatului Preda Răducu Valentin prin care-l anunţă că este la bancă şi că ar vrea să se întâlnească. Inculpatul Preda Răducu Valentin a fost de acord, astfel că inculpaţii s-au întâlnit în după-amiaza zilei de 13.02.2013 la sediul Bancpost, situat lângă Ministerul Transporturilor, partea din spate.

În contextul acestei discuţii, inculpatul Manolachi Dan Emil l-a informat pe inculpatul Preda Răducu Valentin că are date noi din dosarul care îl priveşte pe martorul Dragnea Liviu.

Spre finalul discuţiei, inculpatul Manolachi Dan Emil a convenit să se întâlnească cu inculpatul Preda Răducu Valentin la sfârşitul săptămânii, în municipiul Constanţa pentru a-i furniza acestuia din urmă datele cuprinse în documentul S.R.I. transmis D.N.A..

Audiat în legătură cu această întâlnire, inculpatul Preda Răducu Valentin a declarat că la data de 13.02.2013, s-a întâlnit cu inculpatul Manolachi Dan Emil la sediul Bancpost Bucureşti, context în care i-a spus că are date noi cu privire la nişte societăţi care au legătură cu spectrul politic.

Potrivit celor convenite, la data de 16.02.2013, între inculpaţii Manolachi Dan Emil şi Preda Răducu Valentin a avut loc un schimb de SMS prin care au stabilit locul şi ora la care să se întâlnească, de această dată în municipiul Constanţa.

Aşa cum rezultă din procesele-verbale de redare a convorbirilor telefonice, inculpaţii au hotărât să se întâlnească la Mall Maritimo din municipiul Constanţa.

Astfel, la orele 13:40, inculpatul Preda Răducu Valentin l-a anunţat pe inculpatul Manolachi Dan Emil că se află deja la Mall Maritimo şi să-i comunice când ajunge, acesta din urmă transmiţându-i că ajunge şi el în 20 de minute.

La orele 14:05, inculpatul Preda Răducu Valentin îi transmite un ultim SMS inculpatului Manolachi Dan Emil prin care-i transmite să se întâlnească la intrarea principală.

Inculpaţii s-au întâlnit în parcarea mall-ului la care am făcut referire şi au hotărât să poarte discuţiile în autovehiculul cu care venise inculpatul Preda Răducu Valentin.

Cu prilejul acestei întâlniri, inculpatul Manolachi Dan Emil l-a informat pe inculpatul Preda Răducu Valentin că are un document emis de Serviciul Român de Informaţii care vizează dosarul în care este cercetat martorul Dragnea Liviu.

Auzind conţinutul acestei informări, inculpatul Preda Răducu Valentin a cerut mai multe amănunte cu privire la persoanele şi societăţile care figurau în documentul emis de Serviciul Român de Informaţii. În acest context, au convenit ca inculpatul Preda Răducu Valentin să-i dea un aparat de fotografiat inculpatului Manolachi Dan Emil pentru a fotografia documentul urmând să-l restituie după ce realiza această activitate.

Inculpaţii au mai stabilit să se întâlnească luni, 18.02.2013, tot la sediul Bancpost – Sucursala C.F.R. pentru ca inculpatul Preda Răducu Valentin să-i înmâneze aparatul de fotografiat.

Audiat în legătură cu această împrejurare, inculpatul Preda Răducu Valentin a declarat că, la data de 16.02.2013, în jurul prânzului, s-a întâlnit cu inculpatul Manolachi Dan Emil în parcarea mall-ului Center Maritimo din Constanţa; că inculpatul Manolachi Dan Emil l-a informat că are documente noi care privesc nişte societăţi comerciale; că ar vrea să pună datele pe un suport electronic, dar nu are un telefon performant pentru a le fotocopia; că inculpatul Manolachi Dan Emil i-a propus să-i facă rost de un aparat foto; că a fost de acord să-i dea acestuia un aparat de fotografiat şi au convenit să se întâlnească în data de 18.02.2013, tot la sediul Bancpost – Sucursala CFR pentru a-i remite bunul.

La data de 18.02.2013, orele 09:25:25, inculpatul Preda Răducu Valentin i-a transmis un SMS inculpatului Manolachi Dan Emil cu următorul conţinut: „La ce oră puteţi să ne vedem în locul stabilit?” Conform înţelegerii din data de 16.02.2013, inculpaţii urmau să se întâlnească la sediul Bancpost – Sucursala C.F.R.

La orele 09:52:41, inculpatul Manolachi Dan Emil a răspuns tot printr-un SMS, stabilind ora 10.30, oră cu care inculpatul Preda Răducu Valentin a fost de acord.

De fapt, inculpaţii şi de această dată, potrivit înţelegerilor dintre ei, stabilesc ultimele detalii în vederea întâlnirii.

În baza celor convenite, inculpatul Manolachi Dan Emil a părăsit biroul aflat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a mers să se întâlnească cu inculpatul Preda Răducu Valentin.

Inculpaţii s-au întâlnit la sediul Bancpost – Sucursala C.F.R., loc în care inculpatul Preda Răducu Valentin i-a dat inculpatului Manolachi Dan Emil un aparat foto, marca Olympus FE-300 de culoare neagră cu seria L962 50394EXO, un încărcător aferent acestuia, precum şi un cablu de date. Toate obiectele anterior amintite erau puse într-o sacoşă de culoare roşu cu albastru inscripţionată pe ambele feţe „Travel Free”.

După ce a luat aparatul fotografic de la inculpatul Preda Răducu Valentin, inculpatul Manolachi Dan Emil a revenit la birou.

La sfârşitul programului, după ce colegii au plecat acasă, inculpatul Manolachi Dan Emil a rămas la birou.

Rămas singur, inculpatul Manolachi Dan Emil a scos documentul secret de stat din fişetul metalic, poziţionat în spatele său, și l-a pus pe biroul la care lucra. Documentul secret de stat se afla într-o mapă pe a cărei copertă este inscripționată cu sigla S.R.I.

După câteva momente, inculpatul Manolachi Dan Emil a scos documentul secret de stat aflat în mapă şi l-a pus jos pe mochetă, în dreptul scaunului pe care stătea inculpatul. Din această poziţie inculpatul Manolachi Dan Emil a fotografiat fiecare pagină a documentului secret de stat.

După ce a fotografiat paginile documentului secret de stat, inculpatul Manolachi Dan Emil l-a pus în mapă şi l-a introdus în fişetul metalic.

Odată ce a finalizat operaţiunea, inculpatul Manolachi Dan Emil a pus aparatul foto în punga de plastic şi a părăsit biroul.

Ajuns la reşedinţa sa din municipiul Bucureşti, inculpatul Manolachi Dan Emil, la orele 16:38 i-a trimis inculpatului Preda Răducu Valentin un SMS prin care-i solicita să se întâlnească: „Ne vedem azi

Inculpatul Preda Răducu Valentin i-a răspuns afirmativ, tot printr-un SMS, la orelor 18.30.43.

La orele 18.31.26 inculpatul Manolachi Dan Emil îi trimite un nou SMS inculpatului Preda Răducu Valentin prin care îl întreabă când să se vadă.

Imediat, la orele 18.31.34, inculpatul Preda Răducu Valentin îi răspunde, tot printr-un mesaj SMS că poate veni, la stația de metrou. ”Pot acum să vin în stație”.

Inculpatul Manolachi Dan Emil, la orele18.32.21, confirmă că vine în punctul fixat de inculpatul Preda Răducu Valentin.

La orele 18.32.54, inculpatul Preda Răducu Valentin, localizat în mun. București, strada Vasile Pîrvan, nr.2-4, îl anunță pe inculpatul Manolachi Dan Emil că este în drum, spre punctul de întâlnire.

Așa cum rezultă din procesul verbal de redare a materialului de supraveghere video și prin fotografiere, tot în seara zile de 18.02.2013, la orele 18.42.08, inculpatul Manolachi Dan Emil i-a înmânat inculpatului Preda Răducu Valentin o pungă în două culori și după o scurtă discuție s-au despărțit, la orele 18.45.07.

Din declarațiile inculpaților Preda Răducu Valentin și Manolachi Dan Emil rezultă că, în seara zilei de 18.02.2013, în jurul orelor 18,00, s-au întâlnit în apropierea staţiei de metrou Politehnica, situată în aproprierea complexului studențesc Leu, loc în care acesta din urmă i-a restituit aparatul fotografic, alături de accesorii, bunuri aflate într-o sacoșă.

După ce a luat aparatul foto, la orele 18.48.25, la aproximativ trei minute, după ce s-a despărțit de inculpatul inculpatul Manolachi Dan Emil, inculpatul Preda Răducu Valentin i-a transmis martorului Dragnea Liviu Nicolae un SMS prin care îi solicita să se întâlnească în seara respectivă, motivând că vrea să-i prezinte”ultimele documente din Strategia Dunării”.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
08:24 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 23:00 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 22:20 DRAGNEA: „Nu mă mai INTERESEAZĂ amnistia și grațierea” 21:46 DECLARAȚII în PSD: Dăncilă: „vom STABILI daca vor fi și REMANIERI” 21:05 DECLARAȚII la ieșirea de la ȘEDINȚA CEx. FIREA :„ S-a CERUT EXCLUDEREA mea” 20:49 CEx al PSD. BOMBĂ DE ULTIMĂ ORĂ! Strategul Dragnea a rezolvat o mare problemă. MESAJUL ESTE CLAR. Breaking news 20:25 O FEMEIE CU GREUTATE în PSD a spus tot ce ştie despre RĂZBOIUL DIN PARTID: „Aseară ne-am întâlnit mai mulţi...” News alert 19:21 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 18:17 VOT în CEx. Majoritate covârşitoare pentru DRAGNEA. Ce se întâmplă cu RĂZVRĂTIȚII din PARTID? BREAKING NEWS 18:01 ALERTĂ în PSD. Se cere REMANIEREA unui important MINISTRU din GUVERNUL DĂNCILĂ. 17:32 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 17:11 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 16:06 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 15:51 ȘTIRE-BOMBĂ! Dăncilă a declarat din ce TABĂRĂ face PARTE. ANUNȚ de ULTIM MOMENT 15:33 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece 14:04 CEx încinge spiritele. SCANDAL de ultimă oră în PSD. „Președintele a fugit cu CHEIA să nu facă ședință!” 13:58 Dragnea A CÂŞTIGAT LUPTA DIN CEx al PSD! Declaraţia care spune totul. Breaking news-ul anului în politică 12:34 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 11:32 Liderul PSD TULCEA, Horia Teodorescu, MANDAT ÎN ALB din partea filialei: “Voi decide în CEX cum voi vota”

Articole salvate