Evenimentul Zilei > Actualitate > Acuzațiile UDMR: Comisia COVID-19 nu s-ar mai fi întâlnit de o lună și jumătate
Acuzațiile UDMR: Comisia COVID-19 nu s-ar mai fi întâlnit de o lună și jumătate

Acuzațiile UDMR: Comisia COVID-19 nu s-ar mai fi întâlnit de o lună și jumătate

Președintele Comisiei de Sănătate din Senat a declarat că autoritățile nu au mai convocat Comisia de specialiști pentru Covid-19 de o lună și jumătate.

Președintele Comisiei de Sănătate din Senat, Laszlo Attila (UDMR), care candidează pentru un nou mandat, a susținut, miercuri seara, în emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena 3, că de o lună și jumătate nu a mai fost convocată Comisia pentru managementul epidemiologic al COVID-19. Este un interval de timp când pandemia a crescut în ritm galopant, bătând de la o zi la alta recorduri negative.

Laszlo Attila a precizat că are această informație de la medicul Alexandru Rafila, care este vicepreședinte al comisiei, informează G4media.

„Comisia nu s-a întrunit de o lună și jumătate. Acest comitet nu a fost convocat să se reunească de o lună jumate. Există posibilitatea ca unii membri din acest comitet să fie consultați. Eu de o lună de zile încerc să mă consult cu acești oameni, să evaluez măsurile”, a afirmat Laszlo Attila.

Urgență: creșterea capacității de testare

Senatorul UDMR a precizat că specialiștii din această comisie spun de luni de zile că trebuie să creștem capacitatea de testare și capacitatea de a face anchete epidemiologice.

„Acești oameni ne-au prezentat că în acest moment ar trebui să avem o capacitate de testare de 120-150 de mii de teste pe zi”, a susținut președintele Comisiei de Sănătate din Senat.

Comisia de management clinic și epidemiologic al Covid-19 l-a avut inițial în fruntea ei pe profesorul Adrian Streinu-Cercel, care a fost demis în luna aprilie în urma unor declarații controversate, care vizau printre altele carantinarea totală a vârstnicilor. În locul lui a fost numită Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Vicepreședintele acestei comisii este profesorul Alexandru Rafila.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: