Evenimentul Zilei > Justitie > Acuzațiile fostului par tener politic al șefului PSD. „Liviu Dragnea a sifonat peste un miliard de euro”
Acuzațiile fostului par tener politic al șefului PSD. „Liviu Dragnea a sifonat peste un miliard de euro”

Acuzațiile fostului par tener politic al șefului PSD. „Liviu Dragnea a sifonat peste un miliard de euro”

Un fost apropiat al lui Liviu Dragnea, președintele interimar al PSD, a dezvăluit faptul că ascensiunea liderului politic s-ar baza pe o privatizare ilegală

Teodor Niţulescu, fost primar de Alexandria și prefect de Teleorman, a făcut o serie de acuzații la adresa lui Liviu Dragnea, cei doi fiind colegi de partid până în 2007.

EVZ prezintă transcrierea celor mai importante pasaje din emisiunea lui Raraș Bogdan „Jocuri de putere” de la Realitatea TV.

Perla Tel Drum

Teodor Nițulescu: Eu am plecat în 2007 din PSD, la primul referendum de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

De foarte multă vreme eu spun public la Teleorman ce înseamnă acest om, Liviu Nicolae Dragnea, ce înseamnă politica pe care o duce acolo, ce înseamnă manipularea incredibilă a instituţiilor statului, a întregii comunităţi, setea lui avidă de putere şi goana după bani neţărmurită.


FOTO: Teodor NițulescuRareș Bogdan: E un om bogat domnul Dragnea?

Teodor Nițulescu: Eu cred că până în momentul de faţă Dragnea, să vorbim în jargon, a sifonat peste 1 miliard de euro în firma Tel Drum.

Rareș Bogdan: Păi, dar Tel Drum e a dânsului?

Teodor Nițulescu: Fără doar şi poate pentru că eu sunt cel care ştiu cum s-a privatizat Tel Drum, mie propunându- mi să fac parte din Tel Drum şi să-l împărţim, să-l luăm jumătate-jumătate, în anul 2002 înainte de privatizare.

Toată ascensiunea lui Liviu Nicolae Dragnea se datorează bugetului CJ şi faptului că acesta a avut o singură direcţie, firma Tel Drum.

Rareș Bogdan: Adică bani publici.

Teodor Nițulescu: Deci nu vorbim de banii privaţi. Bugetul Consiliului Judeţean este public şi firma Tel Drum, care a fost a CJ, a devenit a lui Liviu Nicolae Dragnea.

„Primul contract a venit de la Mitrea”

Rareș Bogdan: Păi, dumneavoastră sunteţi vinovat de ascensiunea domnului Dragnea.

Teodor Nițulescu: De acord. Sunt cel mai vinovat de ascensiunea lui Dragnea. Dar sunt vinovat politic, nu sunt vinovat că am încălcat legea niciodată. Pentru că atâta vreme cât am fost prefect, Tel Drumul nu a luat bani ilegal din bugetul Consiliului Judeţean.

Asta vreau să reţineţi. Primii bani pe care i-a luat, i-a luat în 2004 de la Ministerul Transporturilor, 100 de miliarde de lei (n.r. – 10 milioane de lei), transformând un drum judeţean într-un drum naţional.

Rareș Bogdan: 100 de miliarde?

Teodor Nițulescu: Da.

Alexandru Căutiș: Şi cine era ministrul Transporturilor?

Teodor Nițulescu: Miron Mitrea.

Alexandru Căutiș: Miron Mitrea. Deci Miron Mitrea, cel care a propus ca Tel Drumul să treacă la Dragnea, el i-a şi dat bani lui Dragnea ulterior, ca să înţelegi schema.