Evenimentul Zilei > Sport > Acuzații incediare la adresa lui „Briliantului”: „Mutu a încercat să mă asasineze”
Acuzații incediare la adresa lui „Briliantului”: „Mutu a încercat să mă asasineze”

Acuzații incediare la adresa lui „Briliantului”: „Mutu a încercat să mă asasineze”

Adrian Marțian, finanțatorul formației UTA, a declarat că Adrian Mutu ar fi încercat să-l asasineze pe omul de afaceri. Motivul? Preluarea controlului unei fabrici de biodisel în jurul căreia se învârt milioane de euro

Marțian a afirmat că a scăpat cu șansă din acest episod, deoarece unul dintre corsicanii contactați de Mutu pentru această operațiune l-ar fi recunoscut. „Știa că sunt prieten cu Alain Orsoni, președintele lui Ajaccio, care stăpânește tot ce mișcă acolo”, a declarat afaceristul român.

Potrivit spuselor lui Marțian, fotbalistul ar fi încercat să-l deposedeze pe amicul său de această afacere, care valora zeci de milioane de euro. După ce s-a lovit de refuzul patronului echipei arădăne, „Briliantul” a recurs la violență.

„Eram într-un separeu, la hotel (n.r. – Corsica, Franța). Mutu se îmbătase şi mă tot presa să semne actele, iar eu nu voiam. A dat un telefon şi imediat au apărut doi corsicani, înarmaţi cu pistoale! Unul şi-a ridicat discret colţul hainei ca să văd pistolul, sugerându-mi parcă să-l ascult pe Mutu ca să nu fie necazuri. Ulterior, chiar Mutu mi-a zis că-i plătise pe corsicani ca să mă lichideze!”,  a povestit Adrian Marțian.