Florin Cîţu a afirmat că  că Viorica Dăncilă pune în pericol securitatea celor 28 de state membre ale U.E.

„Subminează guvernul României securitatea și stabilitatea UE?

Pe 18 octombrie 2018 Viorica Dăncilă a fost în vizită Emiratele Arabe Unite.

Pe 4 noiembrie 2018 Viorica Dăncilă fost în vizită Oman.

Ieri la Bruxelles, în cadrul întâlnirii ECOFIN, s-a votat lista NEAGRĂ a paradisurilor fiscale prin care, pe lângă optimizare fiscală, spălare de bani, se finanțează și activități teroriste. Un dosar care a fost pregătit de ani buni și acum este la final.

Pe lista au fost introduse Oman și EAU.

România prin ministrul de finanțe Teodorovici a făcut looby să se amâne votul pe această lista. O atitudine care a fost imediat taxată de ceilalți miniștri din ECOFIN care nu înțeleg de ce ar susține România interesele acestor țări.

România a fost umilită și a rămas izolată în sedina ECOFIN, singurul vot în favoarea paradisurilor fiscale și a tot ce înseamnă acestea.

Doamna prim-ministru Viorica Dancila va somez să răspundeți public:

1. În cadrul vizitelor dumneavoastră în EAU și Oman vi s-a cerut și dumneavoastră ați promis că în mandatul României să amânați votul ECOFIN pentru lista neagră a paradisurilor fiscale?

2. Ministrul finanțelor publice al României a avut mandat din partea dumneavoastră de a cere amânarea votului asupra listei negre a paradisurilor fiscale prin care se finanțează și activități teroriste?

Dați mai departe! #RomaniiTrebuieSaStie

P.S. În aceeași perioada Eugen Teodorovici avea o escală la Moscova în drum spre Cuba. Și Rusia și Cuba sunt două țări recunoscute internațional că folosesc paradisurile fiscale pentru a-și finanța activitățile de propagandă și nu numai”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.